50 jaar later

Modern hedendaags design.

Tijdens de Milan After Party in de Architecten Showroom Amsterdam een mooie verhaal gehoord. 

50 jaar later na de komst van het armatuurmodel wordt Simris opnieuw gelanceerd in het assortiment van ateljé Lyktan. Zorgvuldig redesign en modernisering, met dezelfde originele karakteristieke details in ontwerp en materiaal.

Na een lichttentoonstelling in 1970 in Kopenhagen, werden ateljé Lyktan en ontwerper Anders Pehrson gevraagd om een voorstel voor een verlichtingsoplossing voor de Olympische Spelen in München in 1972 te presenteren.

Een concept werd ontwikkeld voor binnenverlichting op basis van tafel- en staande lampmodellen nr. 591 en nr. 781 "Simris". Anders Pehrson had de originele modellen in 1964 ontworpen.

In 1972 leverde ateljé Lyktan 16.300 lampen aan het Olympisch Dorp in München. Het is de grootste order in de geschiedenis van het bedrijf. Het meest gave aan dit verhaal is: 3 leveranciers werden gekozen uit honderden andere Europese verlichtingsbedrijven. ateljé Lyktan was een van de 3 gekozen bedrijven, die het grootste deel van de opdracht won: 16.300 lampen, goed voor 70% van de totale bestelling. En waarom werd voor Simris gekozen om het Olympisch Dorp te verlichten: goed ontwerp, goede functionaliteit, uitstekende kwaliteit en redelijke prijs.

Nu lanceert ateljé Lyktan lamp Simris opnieuw, in twee verschillende vloermodellen en twee tafelmodellen, verkrijgbaar in zwart of wit met de basis in met leer bekleed staal. Simris, eigentijds, met LED, dimbaar en een rode textielkabel.

Dank je wel Thijs voor je verhaal. Thijs is duizendpoot van o.a. Dynamobel, Dings Design, ateljé Lyktan, Innofusor, EFG en Koleksiyon.

Pinkster Style by Meg, Marlies

#studiomeg #StylebyMeg #lampenblog #interieurdesign  #lampen #pinkstervibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #ateljélyktan #simris #olympisch #olympischrecord #munchen #ontwerp #functionaliteit #kwaliteit #nieuwelancering

@thijsdings @dingsdesignthings @architectenshowroomamsterdam @ateljeLyktan

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.