Art deco van nu

Een tijdloze lamp met een oude ziel. De Yukiko van Roderick Vos, art deco van nu.

Roderick Vos samen met zijn partner Claire startten in 1999 ontwerpbureau ‘Studio Roderick Vos’. Studio Roderick Vos ontwikkeld met name producten voor het interieur, zoals verlichting, meubilair, textiel en woon accessoires.

Industriële technieken uit het verleden maar ook die van de toekomst zijn van een eeuwig durende bron van inspiratie. Product innovaties vloeien vaak voort uit een nieuw soort technologie of begrip voor een materiaal. Bovendien kan de technologie van deze tijd niet zonder vakmanschap. Maar niet alleen dit is de sleutel tot een succesvol ontwerp. De mannen en vrouwen die glasblazen, lassen, ijzer-gieten, weven en onze dromen stofferen zijn de belangrijkste emotie in een product. En zonder deze maak industrie zouden we nergens zijn.

De materialen voor het maken van een Japanse lantaarn zijn talrijk: bamboe, hout, rotan of staaldraad voor het frame; papier of zijde voor het schijnsel en silhouet. Kijk bijvoorbeeld naar het prachtige werk van de lichtsculpturen van Isamu Noguchi uit de jaren zestig. Zie mijn lampenblog van 26 april. 

Yukiko is dus de vertaling van het oude decoratieve concept van een lantaarn in een moderne staande lamp. Gemaakt van gevouwen, laser gesneden plaatwerk.

Vroeger concurreerden artisans onderling om lampenkappen van prachtige schoonheid, functionaliteit, design en artistieke decoratie te produceren. De Yukiko is de 21ste-eeuwse interpretatie van de Japanse lantaarn. Yukiko is het thematische onderzoek tussen de krachtige effecten van esthetiek, decoratie en translucentie.

Recent gespot een goud geëpoxeerd metalen ontwerp door @roderick_vos een studio-uitvoering in @eigenhuiseninterieur nr. 5 op een prachtige locatie Villa 'Empain', Brussel, België. https://www.roderickvos.nl/nieuws

Dank Claire voor het delen van deze droom,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #interior #design #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #yukiko #roderickvos #clairevos #studioroderickvos #japanese #lantern #lasercut #sheetmetal #beauty #functionality #artistic #aesthetics #decoration #translucency

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.