Bombastisch Blooming

Bombastisch Blooming

Studio MEG. - lampenblog.nl - Bombastisch Blooming

Bombastisch, blooming en uniek zijn deze lampen te noemen. De met de hand gedraaide en gebeeldhouwde glazuur keramieken, met hand gestikte en beschilderde lampenkappen, van Maarten Vrolijk. Ooit madly in love gevallen op zijn Sakura, met de hand geblazen glazen sculptuur vazen. 

Maarten zijn motto: kunst moet het dagelijks leven van mensen mooier maken; kleine details die het onverwachte oproepen. Hoewel sterk beïnvloed door de natuur, blijft zijn zoektocht bij oriëntatie van de eenvoudige, alledaagse, eenduidige en vaak over het hoofd geziene aspecten zoals kleur, vorm, fijnzinnig bijna fragiel, kracht, transparantie, vergankelijkheid. Het frisse beeld, de plek waar fascinatie iets zichtbaars wordt en het ontwerp meer waarde krijgt door iets toe te voegen aan wat al bestaat.

De bombastische keramische Blooming Terra lampen hebben een uitgesproken levendigheid als gevolg van Vrolijks meesterschap over impuls en intuïtie. Met gebeeldhouwd oppervlak en expressief beschildering van acryl op linnen, heeft elk armatuur een bijzondere persoonlijkheid die tegelijk speels en uitdagend is.

Zijn grootste succes is het organische karakter dat Maarten in elk werk handhaaft. Elke vorm heeft een excentriciteit die alleen door de hand van de kunstenaar kan worden bereikt. De met juwelen versierde fragmenten die als kleurrijk smeltend ijs en de bijna buitenaardse plantachtige uitsteeksels die zich aan de keramische vazen lijken te hechten of eruit groeien, maken plaats voor een energieke vervoering.

Maarten, we hebben elkaar ontmoet bij Pien. Ik blijf je volgen, want je maakt prachtige dingen. Niet alleen deze Blooming Terra’s, zeker ook jouw te gekke vazen en prachtige tekening-art-schilderijen.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #maartenvrolijk #interior #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary  #functioneel #maartenvrolijkart #luxuryinteriors #luxuryestate #gems #artlovers #interiorarchitect #highendceramicarts #uniqueart #artlight

Photo: #benninggladkova

Marlies Huisman is interieurstylist. Niets is te gek op het gebied van interieur en styling. Je kunt haar freelance inhuren. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Uitpuilende kasten met stofjes, stapels woonboeken en woonbladen, lampen, Mosa tegels, en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging en op lampenblog.nl lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.