Charmante glasbol
Charmante glasbol

 

Limpid Light, de charmante glasbol, een handgemaakte object.

Dit is um dan! De lamp boven de eettafel. De Limpid Light M in smoke uit de Limpid serie. Puur vakmanschap by Vantot - designers Esther Jongsma en Sam van Gurp thanks.

Het glas wordt met de mond geblazen in een mal in Tsjechië. Crafting to the max. Elke kap is uniek door het mond- en handwerk. Kleine luchtbelletjes en minimale oneffenheden in het glas horen bij de Limpid. De charme en het bewijs van handgemaakte objecten.

Licht manipuleren met beweging. Door de lichtbron dichter bij of verder weg van het lichtobject te plaatsen, kan de intensiteit van het licht worden aangepast. Fris, helder LED-licht, of toch niet. De handgeblazen glazen kap wordt gebruikt om het licht te verzachten en een meer intieme sfeer te creëren. Door de lichtbron te verplaatsen kan het licht speels worden aangepast van fel naar een meer diffuus, zacht en/of gekleurd licht.

Naast deze super mooie Medium in smoke glas, zijn er een Small en Large. De keuze voor de M was al lastig, heb je nog het dilemma van twee glaskleuren: helder en rook. Wil je maatwerk in kleur, even bellen met Vantot. Er zijn twee soorten ophanging beschikbaar: Full Swing en standaard. De Full Swing-versie, zoals deze, is inclusief een verstelbare LED met 2 contragewichten die de lamp op een gewenste positie houden. De standaard versie is zonder contragewichten.

De Limpid serie wordt in Europa gemaakt. Hoge kwaliteit omdat Esther en Sam in de eerste plaats willen bijdragen aan een beter milieu. Tsjechië met een rijke geschiedenis op het gebied van glasblazen. Door perfectioneren van de eeuwenoude, ambachtelijke vaardigheden, betere grondstoffen en materialen, technologische verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen hebben Tsjechische glasblazers hun glas net zo beroemd gemaakt als het Venetiaanse glas.

Met een studio annex werkplaats hebben Esther en Sam een gave plek op creatieve broedplaats Sectie C, Eindhoven. Beiden zijn bedenkers van projecten die zijn geïnspireerd op industriële processen en technische ontwikkelingen. Design met een dosis gehumaniseerde innovatie. Zij zijn de verbindende ontwerpers tussen ambachtelijk, hedendaags vakmanschap en verschillende industrieën.

Blij met deze betoverende glazen kap. Mijn verlichtingsproject is prima afgerond, glas en toch aanwezig. Design met een goed verhaal. Na vele omzwervingen uiteindelijk voor een Nederlands product gekozen. En ja, op de achtergrond ben ik bezig met stalen van vitrages, gordijnstoffen en hangen er test stoffen.

Veel geluk, liefde, vrede, licht en gezondheid voor elke nieuwe dag. We maken er een stylish lichtjaar van.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #vantot #limpid #interior #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #grimex #experiment #handblownglass #glassblowing #crafting #glassmaking

Marlies Huisman is interieurstylist. Niets is te gek op het gebied van interieur en styling. Je kunt haar freelance inhuren. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Uitpuilende kasten met stofjes, stapels woonboeken en woonbladen, lampen, Mosa tegels, en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging en op lampenblog.nl lees je haar lampen belevenissen.

Marlies Huisman is an interior stylist. In terms of interior and styling, everything is possible. You can hire her freelance. Working between corporate gray, she has shaped her passion for fabrics, colors and materials over the years. Bulging cupboards with fabrics, piles of living books and living magazines, lamps, Mosa tiles, and always looking for inspiration for customers and assignments. Preferably circular and sustainable. Balancing between sports, a good glass of wine, good food, family and friends, a social life and a styling career. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging and on lampenblog.nl you can read her storytelling of lamps, light and lighting.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.