Cotissi – Shards of glass

Cotissi Shards of glass

Wat vindt je van deze snoepjes?

Om de Murano glass making tradition (8e eeuw) te behouden wordt het ambacht gekoppeld aan ontwerpers en designers. Sinds 2009 zoekt Andriano Berengo samenwerkingen op het gebied van glasbewerking. Het roer radicaal om; grote glass making merken zijn verdwenen of vanwege torenhoge kosten naar het vasteland vertrokken, milieuredenen, chinese import en een tekort aan jonge leerlingen. Al deze redenen resulteerde in het Glasstress-initiatief; met dit initiatief zoekt Berengo kunstenaars die werken in glas produceren. Deze ontwerpen worden getoond in de tentoonstelling die samenvalt met de Biënnale van Venetië, The Venice Glass Week. 

In de zomer van 2017 maakte Marcantonio Brandolini d'Adda een installatie voor Alma Zevi Venice. Stukken van Murano-glas in een compositie dat bijna lijkt op een snoepje. Shards of glass, oftewel Cotissi, in een creatie van rotsachtig landschap, in veel facetten perfect glad maar daartegen verleidelijk scherp in zijn controverse. Gevoelig colorist Marcantonio configureert een prachtige compositie met deze scherven glas. 

Het zijn geen lampen, maar sculpturen van glas. Weekend Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #home #interieurdesign #interieurstyling #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #glass #extravagant #sculptuur #murano #ambacht #biennalevenice #theveniceglassweek #cotissi

@andrianoberengo @marcantoniobrandolinidabba @almazevivenice

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.