De kleuren van de Nachtwacht

De kleuren van de Nachtwacht

"Bird Swarm” by Bibi Smit; glazen en stalen kroonluchters, geïnspireerd op de kleuren van de Nachtwacht en het licht van Rembrandt.

Rembrandt stond bekend om het gebruik van Chiaroscuro. Het Italiaanse Chiaroscuro, Clair obscur in de kunst, is het gebruik van sterke contrasten tussen licht en donker, meestal gedurfde contrasten die een hele compositie beïnvloeden.

De herdenking 350 jaar na de dood van Rembrandt, zal het Rijksmuseum Rembrandt highlighten. Dit inspireerde de organisator van het evenement Masterly, Nicole Uniquole.

In de tentoonstelling Masterly - the Dutch in Milano, gebruikt Bibi deze inspirerende techniek. Haar fonkelende kroonluchters met recycled glazen vogels laat ze zien tegen de donkere achtergrond van een levensgrote Nachtwacht.

At Salone del Mobile, Milano stelt Bibi een reeks speelse, sprankelende kroonluchters en andere unieke glazen sculpturen ten toon. Je vindt haar, en vele andere dutch designers, op "Masterly", the Dutch Pavilion, Palazzo Francesco Turati, 9-14 April 2019.

Tijdens de Salone del Mobile is the Dutch Pavilion een baken van sublieme ontwerpkwaliteit, ambachtelijk vakmanschap en innovatie. Een bundeling van krachten die aandacht en publiciteit trekt. Met een museale tentoonstelling en presentaties die frapperen in het design-mekka Milaan.

Ci vediamo lì, Ciao! Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #milano #interior #interiordesign #interiorstyling #interiorinspiration #styling #restyling #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #mdw #salonedimilano #masterly #dutchpavilion #bibismit #chandelier #nachtwacht #rembrandt #nicoleuniquole #recylce #glass

Photograph by Peter Derkse

 

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.