Diatomeeen

Sieralgen, of eencellige algen. Diatomeeën, heb je vast wel eens van gehoord. Zij leven in  de vennen van het natuurgebied rondom Groot Speijck. Bij Brabantse Natuurpoort Groot Speijck ruik, proef en ontdek je de Oisterwijkse bossen en vennen!

Groot Speijck, met het rijke en bijzondere verleden, heeft altijd al een hechte band gehad met Natuurmonumenten. Ruim 100 jaar bestaat Groot Speijck als horecabedrijf. Een legendarische ontmoetingsplek in het bos, vanuit waar iedereen de natuur kan ontdekken.

Bij de (weder)opbouw van dit etablissement zijn deze prachtige op de natuur geënte mondgeblazen lampen ontworpen door Carina Riezebos en Overtreders W in samenwerking met Natuurmonumenten. Een aantal interieur-elementen vertelt het verhaal van het natuurgebied. Deze kroonluchters in het restaurant bestaan uit 130 glazen lampen in de vorm van een paar duizend keer uitvergrote diatomeeën, eencellige algen die in de vennen voorkomen.

Met recht mag je hierop trots zijn Carina. 

Een mooi, uitdagend project,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #grootspeijck #interior #homedecor #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #nature #glass #carinariezebos #overtredersw #storytelling #natuurmonumenten #chandelier

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.