Dynamische statement

Hoe een afstudeer project met berkenhout leidt tot een dynamische statement.

Atelier Joost Seegers presenteerde tijdens de DDW o.a. 2 lampen uit zijn Invader Wood serie. Lampen gemaakt van berkenhout, waarbij de dynamiek schuilt in de verandering van de vorm en de lichtbundel. 

Torderen zoals Joost dat zelf noemt. Door middel van spelen met de spanning en val van het materiaal ontstaat er een vorm rond het midden van de lamp. De open structuur verspreidt het licht met schaduwlijnen in de ruimte.

De lamellen van de lamp zijn instelbaar door het bovenste deel van de lamp te draaien, de draaiende stroken veranderen de vorm van de lamp. Het Invader-hout is een handgemaakt product van massief berkenhout en de onderdelen zijn gemaakt door een lokale houtdraaier.

Als ontwerper werk ik met verschillende modellen, zoals schaal- en testmodellen. Door deze concepten, kan ik mijn creativiteit verder ontwikkelen in het ontwerp van een project, omdat modellen mijn verbeelding versterken. Verschillende aspecten in het leven evenals dagelijkse voorwerpen inspireren mij. De elementen van kleine mechanische voorwerpen fascineren me bijvoorbeeld echt vanwege hun lineaire constructies en bewegende verbindingen. In het bijzonder raak ik geïnspireerd door de transformatie van de vorm van een object die kan leiden tot een nieuw doel van een individueel object.

Ik ben praktisch en onconventioneel in mijn manier van denken en werken. Tijdens het proces van creativiteit stimuleren experimenten met materialen en vormen mijn fantasie. Dit is hoe mijn producten gemodelleerd worden.

Mijn werk kenmerkt zich door bewegende en overzichtelijke constructies. Het is mijn doel dat mijn werk als verbluffend en sympathiek wordt ervaren. De producten leggen zelf uit hoe ze zijn geconstrueerd vanwege de transparantie in mijn werk.

Prachtige licht objecten. Dank je wel Joost.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #planb #interior #homestyle #interiordesign #interiorstyling #styling #restyling #lifestyle #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #experimenteel #dynamisch #statement #invader #joostseegers #ddw #berken 

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.