ELPEE

Van de week op DDW Pepijn Determann gesproken over dit prachtige ontwerp. Samen met Jelle Grevink is Pepijn ELPEE. 

"To us, a lamp accentuates a space. A lamp entails balance between fixed environment and the movement of people. It has the potential to guide a room and its activities, like the conductor of an orchestra.” 

Met hun achtergrond binnen de architectuur is een lamp niet simpelweg functioneel en esthetisch. Maar heeft het ontwerp invloed op de activiteiten die plaatsvinden in een ruimte. Met gevoel voor proportie, materiaal en licht wordt een interieur benaderd. De reflectie hiervan vindt je terug in het ontwerp.

Gausta is een gewaagde exemplaar, die strategisch opgehangen een blikvanger was op Dutch Design Week. Officieel gepresenteerd op DDW is Gausta indrukwekkend, in elk interieur. Het voegt creativiteit toe aan een kantoor, is excentriek in een restaurant en exclusief in een woning.

Leuk detail: the tube is acrylic en geleid het LED licht. De verfijning en translucency zitten in het polijsten van het acrylaat; grof geschuurd geeft minder licht-doorlaat.

Sinds de oprichting van ELPEE streven Pepijn en Jelle naar sculpturaliteit met verfijnde details en de speelsheid van licht. Ze ontwerpen en produceren handgemaakte lampen die een levendige draai geven aan het interieur. Door moderne technieken te combineren met een netwerk van lokale ambachtslieden in Delft zorgen ze voor de beoogde perfectie in hun ontwerp.

Dank je wel Pepijn voor je verhaal,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #ddw #interior #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #elpee #accentuate #lightingdesign #gausta #sensitive #reflection #sculpture #perfection

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.