EPS Light

EPS light, een verzameling lichten. Een elegante combinatie van zware gietijzeren blokken en lichtbuizen, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Klaas Kuiken afgelopen zomer ontmoet tijdens EXPERIMENT Broeinest Summer School. How it’s made beyond borders. Met een fascinatie voor het creatieve proces haalt Klaas letterlijk - vaak cutting-edge - alles uit zijn ontwerpen. Is het mogelijk om het productieproces van bulkproducten ook te gebruiken voor het maken van afwijkende producten? En, kan je een mix van unieke functies en standaardisatie laten samensmelten tot één enkel product? Ja dus, want zijn kijk op materialen, productietechnieken en productieprocessen is verfrissend, verrassend en charmant.

Productontwerper, maar ook bekwame vakman en nieuwsgierige uitvinder. Met zijn kwajongens-achtige aanpak is de intrigerende collectie van houtkachels, een tafel en stoelen nu uitgebreid met lampen. 

EPS light komt voort uit de lost-foam techniek. Een giettechniek met ijzeren gietstukken, genaamd lost-foam casting (LFC). Deze techniek wordt vaak gebruikt voor de productie van motoronderdelen en blijft daarom meestal vrijwel onzichtbaar. 

Picture this: verschillende ontwerpen en vormen van piepschuim (polystyreenschuim) in een met zand gevulde container. Voeg heet gietijzer aan de container toe, waardoor het schuim smelt vanwege de ongelooflijke hitte. Het gietijzer neemt de plaats in, en het resultaat is een exacte kopie van het ontwerp van piepschuim, gegoten uit één stuk en nog steeds met alle mooie kenmerken van de gebruikte schuimmatrijs

Het gietijzer wordt gecombineerd met acrylaat buizen van PyraSied. De lampen zijn iedere keer uniek. De lampen zijn in allerlei kleuren te krijgen; floorlampen maar ook hanglampen.

Gespot tijdens DDW.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #lampenblogger #stoffenblog #interior #interiordesign #interiorstyling #interiorinspiration #styling #restyling #lifestyle #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #epslight #castediron #lighttubes #creative #skilled #craftsman #curious #inventor #lfc #pyrasied #oneofakind #klaaskuiken

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.