lampenblog.nl

Een klein eerbetoon aan geloof en passie. Terwijl het materiaal nog heet is wordt de lamp met de hand gevormd. Vloerlamp Gweilo van Parachilna by Partisans.

Handgevormde, transparante acrylstructuur. In combinatie met LED-strip ingebed in het goud geanodiseerd, geëxtrudeerd aluminium profiel. De fijne structuur, een ongrijpbare uitstraling. In 2018 Wallpaper Design Award Winner.

Het Spaanse Parachilna is opgedragen aan decoratieve verlichting met liefde voor luxe. Een luxe die gaat over integriteit van het ontwerp, de kwaliteit van de materialen en het ambachtelijke vakmanschap dat het creëert. Behoud van de vaardigheden en kennis van de enkele overgebleven metaalsmeden, glasblazers, keramisten en andere vakmensen. Geestverwanten, wereldwijd op zoek naar samenwerkingen met ontwerpers.

De filosofie van Parachilna. In Australië ben je een stad als je een telefooncel, een brievenbus, een geldautomaat (vroeger een bankkantoor) en een pub hebt. Parachilna is een van de laatste steden voordat de Australische woestijn ten noorden van Adelaide begint. En die 4 dingen zijn alles wat Parachilna heeft. Te vinden aan een spoorlijn die verbinding maakte met de oude Ghan-lijn die Australië doorkruist van Noord (Darwin) naar Zuid (Adelaide). De Ghan was destijds een indrukwekkend werk en zelfs vandaag de dag is een verbazingwekkende machine krachtig genoeg om 3000 km woestijn te doorkruisen. De naam van de lijn komt van de Afghaanse kameelrijders die naar Australië werden gebracht om voor het eerst in de 19e eeuw de onbekende woestijn te verkennen.

Er stopt geen trein, maar het oude treinstation van Parachilna blijft gehandhaafd. Men blijft hopen dat er op een dag weer een trein stopt, tegendraads en onlogisch. Een klein eerbetoon aan geloof en passie.

Because all deserts can be crossed.

Because all trains stop even if there is no railway station.

Because you do not need much to build up a town or your own dreams.

Because stars always shine brighter in the desert.

Partisans is Alex Josephson en medeoprichter. Partisans is don’t hire us, join us. Partisans is architecten, ontwerpers, denkers en culturele enthousiastelingen met 1 design streven: het onwaarschijnlijke mogelijk maken in hoogwaardig ontwerp.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #spain #interior #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #extravagant #gweilo #parachilna #partisans #structure #elusive #appearance #crafting

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.