Iconische style Marcel Wanders

Maandag startte mijn 1e dag van de 2-daagse basisopleiding lichtontwerper bij De Lichtschool. Serieus uitwerken van een lichtplan, vlekkenplan, moodboard, offerte advies en 6 min. presentatie. En een extra opdracht: vertel in korte steekwoorden iets over . . .

Ik mag de iconische stijl van Marcel Wanders toedichten. En hiervoor gebruik ik mijn blog. Ben nooit een fan van zijn ontwerpen geweest. Gewaagd, eclectisch, uitbundig, eigenzinnig en tijdloos. In eerste oogopslag gewone ontwerpen, maar met een bijzondere extravaganza, een statement. Tijdens een NIA class kregen we een bezichtiging in het Andaz Amsterdam. Het hele hotel is Marcel Wanders. Eerlijk, ik was onder de indruk. Design moet vooral raken, passie uitstralen, levenslust, met een hoofdrol voor functie en gebruikmaking van esthetiek, aldus Marcel Wanders.

Vorig jaar tijdens Milaan Euroluce zijn deze Calliope lampen gepresenteerd. Ontworpen voor Wonderglass. Geinspireerd op de Japanse kalligrafie. Elke object is een kroonluchter. Geblazen Venetiaans glas, elegant, ruimtelijk, mooi als solitair, veelzijdig als cluster toepast. Sierlijke, bijna buitenaardse hangers die als je goed kijkt lichtjes ziet meebewegen in de wind. Klassiek en eigentijds actueel, Asian culture meets poetry.

Can Can lamp voor Flos met de lace onderkant. Traditionele vorm maar met een super twist. Normaliter is de bloemenonderkant van polycarbonaat. Maar de lace is uitgesprokener; over diffuus licht gesproken 🙂

De Farooo-lamp is geïnspireerd op het Italiaanse woord voor een vuurtoren, die fungeert als leidraad voor schepen rond gevaarlijke kustlijnen. Imposante afmeting. Laat je leiden naar de veiligheid van Farooo's lichtstraal ... drijvend in de richting van zijn zachte, rustige gloed.

Ik heb gekozen voor Z/W foto’s als ode aan de krachtige stijl van Marcel Wanders.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #interieurstyling #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #extravagant #iconisch #calliope #cancan #farooo #milano @marcelwanders

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.