Illan

Illan is een Hongaars woord dat iets tijdelijks en iets vluchtigs aangeeft. Stel je voor: een geur die verdampt, of een gevoel dat onopgemerkt verdwijnt. Grijp de schoonheid en waardeer het moment voordat het voorbij gaat. Laat je niet afleiden door de hekriek van alledag.

Experimenten met modellen, lasersnijden, technologische innovatie en onderzoek naar verschillende materialen zijn de keystones. Wanneer vellen papier en hout in dunne lijnen worden gesneden, krijgen ze nieuwe kenmerken. De Illan lamp kenmerkt zich met translucentie, flexibiliteit en een fijne golvende beweging. 

Flexibel berken multiplex gevormd tot een sculpturaal 3D object dat reageert op de kleinste beweging van de lucht. De warme gloed vh licht dat reflecteert, de golvende beweging, de constante variatie die de vorm bepaalt en het lichtvolume vormt, een bijna spooky maar ontspannen gevoel. Kunst en design, functioneel, esthetisch en een vleugje magie.

Illan voor Luceplan door Zsuzsanna Horvath. Haar prototypes werden al in 2017 en 2018 aan het publiek voorgesteld. Maar haar premiere was Euroluce 2019 en genomineerd voor Lamp of the Year for Design Awards 2019 by Danish magazines BO BEDRE, Bolig Magasinet and Costume Living.

Luceplan, altijd op zoek naar nieuwe talenten, combineerde de poëtische benadering van Zsuzsanna met design. De lamp, verkrijgbaar in meerdere maten tot een diameter van één meter, neemt dankzij de zwaartekracht volume aan en neemt zijn karakteristieke vorm aan die in de lucht zweeft. Het ophanging- en voedingssysteem is onopvallend en draagt ​​bij aan de algemene lichtheid. De warme LED-lichtbron is in het bovengedeelte van het lichaam geplaatst om zeer comfortabel en ontspannend diffuus licht te genereren.

Mindenesetre szép, Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #interior #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #lasercutting #translucency #flexibility #illan #zsuzsannahorvath #luceplan #sculptural #hungarian #birchwood

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.