Licht en bladeren

Italiaanse ontwerper Jasmin Castagnaro ontwerpt lampen en andere producten van natuurlijk gevallen bladeren en bioresin. Licht en bladeren is een project dat voortkomt uit de wens van Castagnaro om alternatieve materialen voor plastic te vinden en de natuurlijke hulpbronnen om ons heen te gebruiken.

LAAB-Light & Leaves, is een reeks lampen. "LAAB" is de vertaling van "bladeren" in het Zuid-Tiroolse dialect. De verzamelingen vd herfst worden gesorteerd op kleur en type, met de hand verpletterd en gemengd met natuurlijke lijmen en bioresins. Dit mengsel wordt toegevoegd aan een herbruikbare houten mal. Het resultaat: een beauty van een lamp zonder naden.

De kleur van de bladeren bepaald de kleur van de lamp. Crafting met natuurlijke materialen zorgt dat elke lamp een uniek patroon, doorschijnendheid en unieke structuur heeft. Exclusief dus. En niet alleen pendants, maar ook een floorlamp, onderzetters en tafeltjes. Het product werd genomineerd voor de German Design Awards 2019 en geselecteerd voor de Green Product Award 2019.

Jasmin Castagnaro, als industrieel ontwerper voor verschillende studio’s jarenlang ervaring opgedaan als designer en projectleider. Met haar kennis en ervaring ontwerpt zij sinds 2015 onder haar eigen label studio Miyuca.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #bressanone #interior #interiordesign #interiorstyling #nspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #functioneel #lightshade #fallenleaves #autumn #laab #lightandleaves #handmade #natural #unique #pattern #translucency #texture #jasmincastagnaro #miyuca

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.