Limited Edition

En dit is um dan! 

Mijn limited edition FLOS Toio. Super blij mee.

Ik ben, met 2499 anderen, een van de enige ter wereld met een mat zwarte genummerde Limited Edition van de in 1962 ontworpen wereldberoemde Toio lamp. 969/2500, hoe gaaf is dat.

Geproduceerd ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van zijn ontwerper Achille Castiglioni (samen met zijn broer Pier) en voor het eerst met een speciaal voor de lamp ontwikkelde led koplamp!

Een van de meest geliefde en bekendste objecten van de broers Achille en Pier Giacomo Castiglioni, de Toio vloerlamp, ontworpen in mijn geboortejaar. Bestaande uit de speelse combinatie van een autokoplamp en een telescopische stuurpen geïnspireerd door een vishengel dankt de lamp zijn naam aan de ironische vervorming van het Engelse woord ‘toy’. Een combinatie van licht, magie en humor in de volwassen wereld.

Deze genummerde uitgave wordt gekenmerkt door de speciale matzwarte reliëf afwerking van de stalen basis, het onmiskenbare element van de lamp, die de zichtbare transformator herbergt, ook mat zwart. Uitgerust met een nieuwe Led-reflector, speciaal ontworpen, die de originele koplamp vervangt, getrouw respecterend zijn vorm. De lichtintensiteit kan worden aangepast dankzij de geïntegreerde dimmer op de kabel. En licht geeft ie . . .

Perfect geregeld door Workshop of Wonders. Dank je wel Jennemieke.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #home #myhome #hoorn #interior #interiorstyling #styling #restyling #lifestyle #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #limitededition #toio #flos #workshopofwonders #achillecastiglioni #floorlamp #revolutionary #object #carheadlight

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

8 thoughts on “Limited Edition

 1. Zeer mooie lamp. Ben er ook naar aan het kijken. Vraag me alleen af: wat soort licht geeft deze Limited Edition? Het is nu LED ipv halogeen. Is het licht warm of eerder aan de witte/koude kant? Kan er nergens een mooi voorbeeld van vinden.

  1. Beste Maarten, vooropgesteld het blijft een mooie lamp. Maar ik ervaar het licht aan de witte/koude kant. Als de dimmer nagenoeg uitstaat, gaat ’t nog wel, maar het blijft fel licht.

   1. Daar schrik ik van. Volgens de specificaties zijn zowel oude lamp als de nieuwe Led 3000K. Dat is warm wit. (Ze zouden dus sowieso hetzelfde moeten zijn.) 4000K is “gewoon” wit en 5000k is koud wit licht. Gebruikelijk in de woonkamer is 2700K, maar 3000K verschilt daar niet heel veel van. Ik denk dat het komt omdat het licht indirect straalt. Ik vind indirecte stralers altijd op het oog erg wit licht geven. Veel witter dan bv een schermerlamp. Waarschijnlijk omdat ze meestal veel sterker zijn.
    Een vraag: op welke sterkte heb je hem in de praktijk staan? Of volle strekte of bv halve sterkte? Dank!

    1. Hi Ronald,
     Ik heb inmiddels de 3000K omgeruild voor 2700K. Geniet nu van warm licht en vaak op lage stand vd dimmer.
     3000K en hoger is een lichtsterkte die gebruikt wordt voor commerciële omgevingen. De lagere waarde voor residentiële projecten.
     Daarnaast zorgt indirecte verlichting vaak voor meer straling omdat het vaak weerkaatst vanaf lichte oppervlakten, daardoor lijkt het schriller. Ik ben nu tevreden met een dagelijks gebruik.
     Groet MEG.

 2. Ik zoek trafo 2 hands flos toio

  1. Beste Pieter,
   Mijn technische kennis van trafo’s in zero.
   Probeer eens bij een gespecialiseerde verlichtingszaak;
   misschien kunnen zij jou helpen.
   Flos heeft geen 2e hands onderdelen, alles loopt via dealers.
   Groet Marlies

 3. Een heel erg mooie lamp, ook in LED uitvoering, vind ik. Hij flikkert hij wel erg als ik de meegeleverde Rondo dimmer gebruik. Is dat ook zo bij uw lamp of zou er een specifiek probleem zijn met die van mij?

  1. Beste Thomas, ik zou bijna zeggen dat er iets mis is met jouw Rondo dimmer.
   Bij mij geen problemen, nooit gehad ook (behalve een te felle lampenkop (3000K),
   vervangen voor een 2700K). Even contact zoeken met jouw leverancier, lijkt me.
   Succes, hopelijk wordt het opgelost, en groet Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.