Multifunctioneel
Styling Bregje Nix

Eclips by Evert Jelle Jelles is een Nederlandse klassieker en is multifunctioneel. In een handomdraai van dimensie veranderen door de kap te kantelen of te roteren. Zo is de Eclips een uplighter, downlighter, wandlamp en leeslamp ineen. In de dichte stand ontstaat een cirkelvormige eclips en transformeert de lamp naar een subtiele sfeermaker.

Het armatuur is een herontwerp van de lamp die oorspronkelijk was ontworpen door Evert Jelle Jelles in 1964. Samen met de zoon van Jelles en Spierenburg Studio introduceert Hollands Licht deze 2020-versie.

Twee halfronden draaien in en om elkaar waardoor je het licht handmatig kunt aanpassen; van in gesloten stand subtiel sfeervol en basis indirect licht tot functioneel leeslicht. Voor het re-design is de oorspronkelijke poot vervangen door een elegante voet met enkele staander. De klassieke E27 fitting heeft plaatsgemaakt voor een innovatief, geïntegreerd led-element dat 360° licht uitstraalt.

Lighting facts:

Het idee voor de Eclips is ontstaan tijdens de huwelijksreis van Evert Jelle Jelles en zijn vrouw in Bretagne in Frankrijk. In het raam van een bakkerij zag Jelles twee mengkommen van verschillende diameters. Hij kocht ze de volgende dag en maakte met die twee kommen het eerste prototype.

In 1966 in productie is genomen door Raak, een Amsterdamse lampenfabriek die tot 2011 heeft bestaan. Het origineel was tot eind 1978 in productie.

Vintage:

De prijs was in die tijd ongeveer fl. 260, - (NL Gulden). Tegenwoordig vind je ze voor 

€ 2.200, - via vintage winkels en websites.

Klassiek 2.0, like it,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #interior #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #eclips #redesign #vintage #hemispheres #uplight #downlight #walllight #readinglight #immcologne #hollandslicht #spierenburgstudio #evertjellejelles

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.