Online interviewHi Gregor, je nieuwste ontwerp tijdens Object trok mijn aandacht, de VLAK 2 light. Ik ben interieur stylist en blog frequent op lampenblog.nl Ik ben geintresseerd, wil je er iets meer over vertellen? Of is je concept/uitwerking nog beroepsgeheim? Groetjes, Marlies

Hi Marlies, wat leuk dat je mailt! Natuurlijk kan ik er wat meer over vertellen; de presentatie op Object was de introductie van het nieuwe model 🙂 t nieuwe model is het 2e product van VLAK; de eerste VLAK 1, een lamp volledig gemaakt van printplaat. Toen ik deze introduceerde kreeg ik vaak de vraag van mensen of ze de lamp ook mee konden nemen, oplaadbaar dus. Ik ben daar toen aan gaan ontwerpen en ontwikkelen en eigenlijk vielen er 2 dingen samen; ik verzamelde al jaren oude laptop-accu’s en dergelijke, omdat ik wist dat daar goede oplaadbare lithium-cellen in zitten. Op een gegeven moment had ik zoveel van die cellen dat ik er achter kwam dat het economisch ook haalbaar zou zijn om dit op grotere schaal te doen.

De cellen zitten prominent op de voorkant van VLAK 2, deels als statement en deels omdat ik het gaaf vind als een product niet helemaal gesloten is; dat je kunt zien hoe het werkt zonder het open te moeten maken. Bij het eerste model was dat ook al het uitgangspunt; de techniek zit niet verstopt, maar het technische onderdeel (de printplaat) is het hele product. De lampen zijn op te laden door middel van een magnetische stekker, vergelijkbaar met die van Apple laptops. Op volle helderheid haal je een uur of 5 aan gebruiksduur, in een lagere stand wordt dat al snel langer. Op halve helderheid is dat bijvoorbeeld al 12 uur en op de laagste stand enkele tientallen uren. Het nieuwe model is er in twee uitvoeringen: een model van ongeveer 65cm hoog, en een van 120cm hoog. De eerste kan op een bijzettafel of vensterbank geplaatst worden; de tweede kan naast een luie stoel vrijstaand op de vloer staan.

Met vriendelijke groet, Gregor

Gregor van Egdom

Creatief-technisch probleemoplosser

+31 (0) 6 4127 8974

Duinstraat 55, 2584AW, Den Haag

www.gregorvanegdom.nl

#studiomeg #lampenblog #home #interieur #interieurdesign #interieurstyling #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #self-proclaimed #creative #technical #problem #solver #technology #industrialdesigner #vlak1 #vlak2 http://www.krekr.nl/

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.