Pastel

Bocci's 28-serie glas verlichting is ontworpen als een verkenning van het fabricageproces. Luchtdruk en warmte worden gevarieerd tijdens het glasblazen om ervoor te zorgen dat elk van deze pastel lampen uniek is.

Architect Omer Arbel’s expliciete zoektocht in de productie. In plaats van vorm zelf te ontwerpen, was het hier de bedoeling om een ​​systeem te ontwerpen dat vorm produceert. Arbel ontwikkelde een systeem van maken met ingebouwde flexibiliteit, wat resulteert in een unieke vorm in elke herhaling van het maak-proces.

Elke gerealiseerde 28-lamp is dus uniek en anders dan elke andere 28. Individuele 28 stukken zijn het resultaat van een complexe glasblaas techniek waarbij luchtdruk met tussenpozen wordt geïntroduceerd in en vervolgens verwijderd uit een glasmatrix die met tussenpozen wordt verwarmd en vervolgens snel wordt afgekoeld. Het resultaat is een vervormde bolvorm met een samengestelde verzameling binnenvormen.

Gevestigd tussen Vancouver en Berlijn, cultiveert Omer Arbel een vloeiend perspectief, tussen de gebieden van architectuur, beeldhouwkunst, uitvinding en design. Centraal in zijn werk staan de elementaire mechanische, fysische en chemische eigenschappen van materialen en de verkenning van licht als medium.

Mooie pastel colors of the day,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #bocci #interior #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #omerarbel #glass #glassblowing #pastel #airpressure #innovative 

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.