Pendant with a Capital ‘P’

Pendant with a Capital 'P'

Prachtig lighting design door Rick Tegelaar in Capital C. Letterlijk een Pendant met een Capital ‘P’. 

Light object in de grote hal van Capital C, Amsterdams nieuwe creative hotspot. De Amsterdamse Diamantbeurs is omgedoopt tot Capital C: hét creatieve hoofdkantoor van Amsterdam. Het rijksmonument aan het Weesperplein is volledig gerestaureerd en gemoderniseerd.

Het licht object van ontwerper Rick is spectaculair, timewire, groot, aanwezig maar mooi en luchtig. 350 stalen platen, 5600 babyklinknagels, 7 op maat gemaakte eigen LED-units. Het was behoorlijk klus, maar het resultaat is spectaculair!

Rick Tegelaar werkt graag met ondergewaardeerde materialen zoals gaas en afvalhout. Door deze materialen opnieuw te onderzoeken, ontstaan nieuwe toepassingen. De uitdaging ligt in het vinden van nieuwe vormen, kwaliteiten en esthetiek in tegenstelling tot die waarmee we maar al vertrouwd zijn. Rick ontwikkelt vaak nieuwe machines, gereedschappen en technieken voor elk nieuw project om nieuwe eigenschappen van een bepaald materiaal te kunnen ophalen. Door op verschillende manieren met een materiaal te werken, met behulp van verschillende methoden, wordt automatisch ook een nieuwe esthetiek gecreëerd. Dat laatste wordt vaak ten onrechte verwaarloosd binnen industriële processen. Door te laten zien hoe een nieuwe esthetiek kan worden bereikt in industriële materialen door bijv. kleine wijzigingen aan te brengen in de productiemethoden.

Capital C: domeinen van de creatieve industrie komen hier bij elkaar: advertising, design, media, digital, fotografie en kunst. De dome, de karakteristieke glazen koepel op het dak van 9,5 meter hoog, zal dienstdoen als event venue en men kan eten en zelfs dansen in een grand café dat tevens buiten kantoortijden en voor publiek geopend zal zijn. In het gebouw zijn een twintigtal kunstprojecten te bewonderen. Elke ruimte toegankelijk voor publiek is door kunstenaars ingericht.

Mooi Rick, Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #timewire #ricktegelaar #capitalc #partnersincrime #design #installation #steel #structure #hallway #artdeco #amsterdam #lightingdesign

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.