Popart-icoon

Tatu, Spaans voor armadillo, gordeldier. Een vriendelijk zoogdier met een harnas-schelp achtige rug die het dier beschermt wanneer het op een balletje rolt.

André Ricard, inmiddels 89 jaar, is een pionier op het gebied van industrieel design in Europa. Tatu is ontworpen door Ricard in 1972. Tijdens een transoceanische vlucht ontdekte hij dat het licht boven zijn stoel zijn slapende vrouw naast hem niet stoorde.

De lamp werd een popart-icoon in Europa. Tatu neemt ons mee terug naar zorgeloze dagen, toen consumptiegoederen naar de Europa kwamen maar de de jaren 60 en 70 een enorme esthetische revolutie zouden worden; Andy Warhol, The Beatles, Mary Quant. Veel kon anders worden vertaald, opgevat en uitgedrukt.

Na 50 jaar heeft Santa & Cole deze klassieker met verbeterde verlichtingsfuncties opnieuw uitgegeven. De flexibiliteit bestaat uit 3 delen die onafhankelijk kunnen draaien om het gebruik ervan aan te passen voor een plank, bureau of nachtkastje; zelfs als wandlamp kan Tatu fungeren. Deze re-editie is verbeterd door toepassing van LED-technologie. Hierdoor is de lichtintensiteit gemakkelijk instelbaar en de lichtbron aanzienlijk minder warm en gaat langer mee. Het beschikt ook over een beweegbare convergerende lens waarmee de gebruiker de brandpuntsafstand kan aanpassen.

Is t geen schatje en functioneel.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #interior #design #interiorinspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #tatu #popart #icon #reedited #classic #andrericard #santaandcole #flexible #rotate #adjustable

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.