Repost oud blog

Repost oud blog van april vorig jaar. Zo gaaf deze lamp, even een repost. Vindt mijn grote liefde ook, de Pallucco Fortuny lamp.

Ruim 100 jaar oud, ontworpen in 1907 door de Venetiaanse textiel handelaar, decorontwerper en kunstenaar/designer Mariano Fortuny, een prachtig kunstwerk qua lichttechniek en esthetiek ver de tijd vooruit. 

Hier een detail van de binnenkap met zijn grote lamp. Creatie van diffuus licht. Door Pallucco is dit armatuur in herproductie genomen, zowel in de oorspronkelijke versie, en in veel nieuwe versies. De kap kan uitgedost worden in stoffen, die zo uit de wereld van fashion design komen. Maar ook prachtig handwerk met de stoffen van het beroemde textielbedrijf Rubelli. 

Blijft op mijn wishlist.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #home #myhome #myhouse #hoorn #dijkhuis #interieur #interieurdesign #interieurstyling #lampen #licht #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #extravagant #fortuny #lichttechniek #esthetiek #diffuus #wishlist

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.