Revolutionize the “lamp” concept

Revolutionize-the-"lamp"-concept

De Flos filosofie: revolutionize the “lamp” concept.

Hét merk dat sinds 1960 succesvol is in creative fantasie. Het merk dat harmonie mixt tussen iconische vormen, ambachtelijk vakmanschap en massaproductie-technologie.

Flos (wat 'bloem' in het Latijn betekent) die al bijna 60 jaar lampen en armaturen in haar collectie heeft die spraakmakend klassiek zijn. Maar ook fantastische nieuwkomers, die je op een andere manier naar licht laten kijken. Flos die, vanaf de eerste dag, het idee van kunstmatige verlichting her-uitvond - en nog steeds uitvindt - en behoorlijk wat teweegbracht met hun lampen in de geschiedenis van de verlichting. Met best-sellers en het besef dat hedendaagse objecten een vorm van expressie kunnen zijn, met zoveel stilistische interpretaties als er talen in de wereld zijn.

Afgelopen week een interessante insight gekregen in de showroom van Flos. Dit was smullen voor lampenblog.nl 

Je voelt m al, een paar blogs met prachtige Flos lampen komen eraan. Hun ontwerp, hun designer, veelbelovende talenten en misschien zelfs een anekdote.

Ik heb me in ieder geval ingeschreven op de mat zwarte genummerde Limited Edition van de in 1962 ontworpen wereldberoemde Toio lamp. Geproduceerd ter gelegenheid van de 100ste geboortedag van zijn ontwerper Achille Castiglioni (samen met zijn broer Pier) en voor het eerst met een speciaal voor de lamp ontwikkelde led koplamp! Super geregeld via Workshop of Wonders.

Dank Jorge voor je enthousiaste rondleiding en verhalen. 

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #lampenblogger #stoffenblog #home #hoorn #amsterdam #interior #interiordesign #interiorstyling #styling #restyling #lifestyle #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #extravagant #iconisch #revolutionair #creative #classic #modern #flos #limitededition#toio #achillecastiglioni #castiglioni #workshopofwonders

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.