Speels

Bijzonder en speels, de Arcum lamp van Floris Hovers. Waarom?

De Arcum lamp is ontstaan uit een eenvoudige, krachtige constructie waarbij gebogen buis en een plat plaatdeel haaks bevestigd worden. Het bijzondere en speelse element is dat de lamp rond zijn voet (aluminium gegoten en gestraald) draait; het auto-wieltje zorgt ervoor dat de lamp altijd haar plaats vindt. 

Ontwerper en kunstenaar Floris Hovers heeft een eigen signatuur. Kleurrijk, speels en verrassend zijn de ontwerpen. Niet complex maar wel verwondering en sympathie. De werken van Floris hebben iets van herkenning in zich doordat ze enigszins refereren aan wat was en zijn vaak tegen het iconische aan. In zijn werk is hij continue op zoek naar de basis, de eenvoud en een evenwicht in functie en ethetiek.

De Flessenbootjes, de Stoklamp, Plankmeubels, Fixed chair en de inmiddels iconische serie ArcheToys. Alle ontwerpen verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren. 

Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Bereikt in een samenspel tussen mens en machine. Veel van zijn producten verraden een ietwat naïeve, speelse benadering. ‘Mijn ontwerpen moeten leesbaar en herkenbaar zijn.’ En dat geldt zeker voor deze Arcum vloerlamp.

Mooi Floris, Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #Raamsdonk #interior #homestyle #interiordesign #inspiration #styling #restyling #vloerlamp #speels #florishovers #kleurrijk #basic 

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.