Struck by lightning

Struck by lightning

Deze foto kwam voorbij, en ik was letterlijk struck by lightning. Ik heb iets met glas. Dames en Heren, Melt. Een ontwerp van Tom Dixon in samenwerking met Front Design.

Beeld je in: gesmolten glas, het binnenste van een gletsjer, of beelden van deep space.

Melt, een reeks vervormde bolvormige lampen, half-gemetalliseerd om een super optisch effect te creëren en een vederachtige helderheid op hun omgeving te werpen. Geobsedeerd door het idee om een imperfect, organisch en naturalistisch verlichtingsobject te creëren, ontstond Melt design.

De techniek achter Melt is interessant.

Melt is gecreëerd door een proces van blaasvormen en vacuüm metallisatie. Gesmolten bollen met overvloedige en ongebruikelijke lichtkracht. Aan de nieuwste creatie op het gebied van reflectie en transparantie, is een aantal jaren van ontwikkeling, techniek en productie vooraf gegaan.

Door een injectie met blaasvormen techniek wordt een gesmolten kunststof polymeer gegoten in een massief stalen vorm, opgeblazen met perslucht en weer gekoeld.

De spiegel afwerking van elke lamp is een technische proces van vacuüm metallisering. Elk polycarbonaat omhulsel wordt apart verzegeld in een metalen kamer, de lucht weggezogen en voorzien van elektrische lading. Met een klap en knal verdampt een dunne strook koperfolie in een fijne nevel van metaaldeeltjes die zich in het binnenwerk nestelen.

Voor Melt lampen is deze techniek van de vacuüm dunne film verfijnd en tot 3.0 ontworpen. Het half-gespiegelde effect dat vaak op kleinere schaal wordt waargenomen in modieuze zonnebrillen. Uitgeschakeld: een hyper reflecterende oppervlakte afwerking; en ingeschakeld een transformatie in een doorschijnende kleur.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #hoorn #dijkhuis #interieur #interiordesign #interieurdesign #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #melt #struckbylightning #imperfect #lightingobject #moltenglass #spherical #halfmetallised #extraordinary #opticeffect #ethereal #luminosity #mirror

@tomdixon @front

Photo by Mape

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.