The Big Bubble in Black

The Big Bubble in Black

Oe, die zijn mooi. Helemaal mijn kleur deze black version: The Big Bubble in Black. Zwart, my middlename, last and first; is my favorite colour. The Big Bubble by Alex de Witte. Transparant glas, wit glas, gekleurd glas, en nu ook zwart, prachtig.

The Big Bubble, sinds de lancering in 2013 icoon in het werk van Alex. Deze licht objecten zijn allemaal uniek omdat ze in de mond worden geblazen in Tsjechië. Uitdagend glasblazen waarbij de vaardigheden van het ambacht and beyond belangrijk zijn; soms zelfs tot het moment waarop de Bubbels bijna knappen. Crafting dus. Unieke Big Bubbles in eerste instantie verkrijgbaar in drie categorieën: small, medium en large. De afmetingen variëren van ca. 40 tot 110 cm. Wereldwijd in musea tentoongesteld.

Alex is gefascineerd door de universele waarde van schoonheid en hoe die te beïnvloeden. “Het fascineert me hoe mensen een algemene gemeenschappelijke perceptie van schoonheid hebben. Zoals wetenschappelijke studies in de loop der jaren hebben bewezen, beïnvloeden symmetrie, herhaling, evenwicht en harmonie met de natuur het idee van perfectie. Als ontwerper is het mijn zoektocht om te proberen het fenomeen schoonheid te beïnvloeden dat in het oog van de toeschouwer wordt gevonden. Ik wil spelen met de algemene perceptie van schoonheid en de geest van mensen in dat proces openen. 'Alex de Witte dwingt constant zijn eigen perspectief en bijgevolg dat van de toeschouwer, door de perceptie van vorm en vorm te verdraaien. Alex verlegt de grenzen van het vangen van het perfecte moment in het proces van een nieuw werk. Is het het zogenaamde zwangere moment of het moment direct erna of zelfs ervoor, dat de perfecte vorm vormt? Precies die speelse balans in het proces van elk werk, is wat hij vertaalt in het ‘initiële moment van de dingen’. Telkens bepaalt Alex eerst strikte grenzen binnen een nieuw ontwerpproces. Nadat dit rijk is ingesteld, rekening houdend met deze beperkingen, zoekt hij naar de juiste symmetrie en balans die de uiteindelijke vorm van het nieuwe ontwerp zal bepalen.

Hoe beïnvloedt je de algemene waarde van schoonheid. “Het fascineert me hoe mensen een algemene gemeenschappelijke perceptie van schoonheid hebben. Zoals wetenschappelijke studies in de loop der jaren hebben bewezen, beïnvloeden symmetrie, herhaling, evenwicht en harmonie met de natuur het idee van perfectie. Als ontwerper is het mijn zoektocht om te proberen het fenomeen schoonheid te beïnvloeden dat in het oog van de toeschouwer wordt gevonden. Ik streef ernaar om met algemene perceptie van schoonheid te spelen en de geest van mensen in dat proces te openen. ” Grenzen verleggen tijdens het proces op zoek naar de perfecte vorm. De speelse balans tussen het moment, er direct na of zelfs ervoor, door Alex vertaalt in het ‘initiële moment van de dingen’. In elk nieuw werk bepaalt hij eerst strikte grenzen binnen het proces. Nadat dit rijk is ingesteld, rekening houdend met deze beperkingen, zoekt hij naar de juiste symmetrie en balans die de uiteindelijke vorm van het nieuwe ontwerp zal bepalen.

Madly in love with these black beauties.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog#interior #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #big #extravagant #bigbubble #alexdewitte #glass #glassblowing #glasspendant #light #lighting #design #dutch #blue #black #reflection #interiordesign #pendant #chrisvankoeverden

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.