The Circle

“O circle, where would we be without you. As the mother of all radii, arcs, and curves, you give us the ability to create objects that “we the people” can relate to. Your wholeheartedness and endless continuity provide us with inspiration and a sense of inner peace. ”

Open Disk van Daphna Laurens is letterlijk een verlichte schijf. Het ontwerp kan worden gezien als een happening of zelfs als een vergoding van de vorm; waar ontwerpers veel aan te danken hebben. Aangezien geen secundaire cirkel de schijf omsluit, kan deze worden opgevat als een open eenheid. Deze wiskundige realiteit inspireerde het ontwerp-duo op een conceptueel niveau, als een uitdrukking van openheid; de positieve impact van goede dingen in het leven.

Open Disk was onderdeel van de DDW tentoonstelling The Circle door Dutch Invertuals. Viering van 10 jaar Nederlandse Invertuals met de cirkel. Dutch Invertuals wendden zich tot de moeder van alle vormen: de cirkel, het ultieme symbool van eenheid, perfectie en oneindigheid.

In tijden van verdeeldheid en ongelijkheid staat de cirkel als een embleem van samenwerking en connectiviteit. We moeten zijn baan opnieuw ingaan om te vinden wat fundamenteel is in het leven. De interpretatie van de elementaire vorm inspireert elke Invertual om te identificeren wat voor hen essentieel is.

Wendy Plomp, oprichter en art director van Dutch Invertuals. Gevestigd in Eindhoven is Dutch Invertuals een klein team van in-house professionals die werken met een internationaal netwerk van meer dan tachtig getalenteerde en gepassioneerde ontwerpers. Samen zijn ze Nederlandse Invertuals. The Circle bevat een selectie van opkomende en baanbrekende ontwerpers van Dutch Invertuals, waaronder de Open Disk.

O circle, Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog#eindhoven #interior #circle #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #daphnalaurens #dutchinvertuals #wendyplomp #opendisk #lampen #unity #perfection #infinity #fundamental #illuminated #disk #designduo #conceptual #openness #goodthingsinlife

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.