The Fractal

The Fractal - handcrafted design by Marc de Groot 

In de wiskunde is een fractal een abstracte vorm die zich herhaalt; the FRACTAL wordt gemaakt door de zeshoekige vorm op verschillende manieren te herhalen. Alle lijnen van de FRACTAL leiden naar de kern, vanuit deze bron straalt het licht de ruimte in.

Het werk van Marc de Groot is gericht op eenvoud, vakmanschap en oog voor detail, zonder functionele aspecten van het product te verliezen. Functie, vorm en ergonomie zijn onafscheidelijk in zijn ontwerp en daarom een authentieke handtekening.

Marc heeft een methode ontworpen die veel creatieve mogelijkheden biedt. Het is net als metaalorigami: wanneer ze worden geassembleerd, vormen de laser-gesneden componenten een complexe constellatie die blijft verbazen en verbazen.

Met het werk creëert hij een atmosfeer waarin de helderheid van zijn geest zichtbaar wordt. Zijn lampen vormen een natuurlijke rust in de ruimte in combinatie met speelse functionaliteit.

Ik zie dat je nu in New York bent. Afgelopen december opende Starbucks zijn Reserve Roastery in NY. Samen met Studio Snowpuppe hebben ze speciaal een metalen versie van hun Chestnut lamp ontworpen en geproduceerd. De kenmerkende methode waarbij verschillende handgevouwen metalen platen aan elkaar worden bevestigd.

Handcrafted design by Marc de Groot.

Always a pleasure to meet Marc during Object, Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #objectrotterdam #design #art #fashion #architecture #craft #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #fashion #hakabuilding #rotterdam #artrotterdam #bymarcdegroot #fractal #crafting #signaturelook #details #maths

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.