Transparant lichtobject

Transparant lichtobject

De transparante lichtobjecten van Gerard Bovenberg worden handmatig geproduceerd. Het lichtdoorlatende porselein, bone china of ivoorporselein, wordt afgegoten. En elk afgietsel heeft een eigen tekening die alleen zichtbaar wordt wanneer het licht aangaat.

De tekening bestaat uit druipers, druppels, ingesloten luchtbelletjes, kleine gaatjes en onregelmatigheden in het gestolde porselein. Onder invloed van afwerking en stookproces krijgt de lamp de uiteindelijke vorm en huid. 

Levendige en unieke exemplaren. Het ongeglazuurde porselein heeft echter in deze objecten een massieve, monumentale uitstraling dat een intrigerende spanning creëert met de doorschijnende kwaliteiten van het porselein. Het licht is aangenaam en sfeervol door het natuurlijke materiaal. Enkele modellen hebben een opening voor meer gericht, direct licht.  De lampen kunnen afzonderlijk, maar ook in series of in groepen worden toegepast waarbij uiteraard de verschillende modellen kunnen worden gecombineerd.

Bergontwerp is de studio van kunstenaar en ontwerper Gerard Bovenberg.

Voelbaar, translucent en tactiel,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #interior #homedecoration #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #voelbaar #translucent #transparant #tactile #object #light #unique #gerardbovenberg #bonechina #porcelain 

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.