Vakidioot wanted

Studio MEG. - lampenblog.nl - Vakidioot wanted

Vakidioot, ik heb je nodig.

Wie of welke vakidioot helpt deze ontwerper pur sang verder? De mooie armaturen, de visie, de schetsen, alle verhalen en ontwikkelingen; Dutch Light Design to the max. Bel, mail of DM me.

Ontwerpen zonder grenzen. “If I can’t build it myself, it’s too complicated.”

Kennis gemaakt met artdirector, bedenker, constructeur & creatief ontwerper Gerard Schoone. De afgelopen 30 jaar heeft Gerard lampen ontworpen op het snijvlak van kunst en design. Zijn werk wordt gekenmerkt door eenvoud. Met een pioniersmentaliteit en ruimte om te experimenteren ontstaat prachtige, unieke verlichting. “Als we het niet zelf kunnen maken, dan is het te ingewikkeld.”

Enkele jaren geleden ontmoette Gerard 3D-ontwerper/printer Kees Kamper, die een unieke 3D Organic Print Method ontwikkeld heeft. Deze techniek resulteert in een bijzondere, soms glasachtige, soms textiel-achtige structuur. Werkelijk, ik was verbaasd en verwonderd, het lijkt bijna gebreid textiel, fragiel en toch kristallijn sterk.

De samenwerking tussen Gerard en Kees is plezierig en prettig. Zij vullen elkaars disciplines mooi aan wat resulteert in een scala aan fraai vormgegeven lampenkappen voor de volgende generatie Schoone Lights.

Op een prachtige woonboot aan de rand van Amsterdam staan de eye-catchers van Gerard in de woonkamer. Zijn iconische Paternoster, een lichtsysteem met onbegrensde mogelijkheden waar de geprinte kappen met ingebouwde led dienen als lichtblokken om je eigen lamp samen te stellen. Modern, stoer, modulair, laagspanning, gemonteerd tussen twee roestvrijstalen staven. Een DIY lamp/lichtsysteem met talloze vormen en kleuren.

Maar ook GeO, een lichtsculptuur die twee geometrische vormen, een cirkel en een vierkant combineert, en de Toorts en Parallel. De basis van deze armaturen bestaat uit twee stukken roestvrij staaldraad (+ en -), zo ontworpen dat er een gloeilamp of LED-lamp in gedraaid kan worden. Door het minimale materiaalgebruik ‘zweven’ de lampjes. En het armatuur is zelfs in hoogte verstelbaar.

Ik kom ogen en oren te kort in het walhalla-atelier van Gerard; een keur aan verhalen, ontwerpen en verlichting. 

Recent worden er in samenwerking met groothandel Expo Trading Holland een aantal ontwerpen van Schoone Lights ontwikkeld en geproduceerd. De blitse Cube is daarvan het eerste resultaat.

Enkele lampen worden in kleine oplages verkocht door galeries en leuke lampenwinkels in NL. Kijk op de site, en je weet waar je de ontwerpen van Schoone Lights kunt vinden.

Vakidioot wanted; bel, mail of DM me.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #amsterdam #interior #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #schoonelighting #opqrstu #eth

Marlies Huisman is interieurstylist. Niets is te gek op het gebied van interieur en styling. Je kunt haar freelance inhuren. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Uitpuilende kasten met stofjes, stapels woonboeken en woonbladen, lampen, Mosa tegels, en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging en op lampenblog.nl lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.