Vintage

Studio MEG. - lampenblog.nl -Vintage

Vintage klassiekers uit vervlogen tijden.

Atelier Artiforte, opgericht in 1930, wordt nu na ruim 90 jaar nieuw leven ingeblazen. Booming met nieuwe ontwerpen en heruitgaven van bekende designs.

De conservatie na de wederopbouw van het na-oorlogse, maar vertaalt naar het heden met iconisch behoud. Prachtige lampen, denk aan heruitgaven zoals de Cirkellamp van Aldo van den Nieuwelaar en Magneto van Henk Fillekes. Een run op vintage klassiekers uit vervlogen tijden.

Mijn favoriete heruitgave is de K-46 van Kho Liang Ie. De flamboyante rebel en charmeur met zijn onmogelijkheden en ontwerpen (zie stoffenblog februari 2020). ‘Zijn’ restyling van Schiphol in de jaren ’69, één van de pioniers vh ontwerp van kantoortuinen en de Mosa Classic tegeltjes. Ie blijft altijd de grootse durfal van toen en nu, tijdloos, neutraal en niet aan mode onderhevig. Opgeleid aan de Rietveld tot binnenhuisarchitect en ontwerper ademt zijn werk zuiverheid, warmte en vrijheid.

In de K–46 vloerlamp uit 1957 is de invloed te zien van de oosterse achtergrond van de ontwerper. De lampenkap geeft een zacht, diffuus licht. De lichtintensiteit wordt geregeld door een vloerdimmer. In het oorspronkelijk ontwerp is de lichtbron een TL-lamp. Deze heruitgave is volledig uitgevoerd in LED. Een stalen frame voorzien van een poedercoating en een lampenkap gemaakt van gelamineerd papier.

En nieuwe ontwerpen in de stal van Artiforte door de ontwerpers van nu als David Derksen, Rick Tegelaar, VANTOT en Rachel Griffin.

Gespot @Design Icons: vintage van Ie . . . Love it

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #artiforte #kholiangie #interior #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #vintage #designicons #hitandrun

Marlies Huisman is interieurstylist. Niets is te gek op het gebied van interieur en styling. Je kunt haar freelance inhuren. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Uitpuilende kasten met stofjes, stapels woonboeken en woonbladen, lampen, Mosa tegels, en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging en op lampenblog.nl lees je haar lampen belevenissen.

Marlies Huisman is an interior stylist. In terms of interior and styling, everything is possible. You can hire her freelance. Working between corporate gray, she has shaped her passion for fabrics, colors and materials over the years. Bulging cupboards with fabrics, piles of living books and living magazines, lamps, Mosa tiles, and always looking for inspiration for customers and assignments. Preferably circular and sustainable. Balancing between sports, a good glass of wine, good food, family and friends, a social life and a styling career. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging and on lampenblog.nl you can read her storytelling of lamps, light and lighting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.