Grote oorbel

Studio MEG. - lampenblog.nl 

De Nederlandse lichtkunstenaar William Brand ontwerpt niet zomaar lampen. Het zijn unieke ontwerpen die in de lobby's van luxe hotels, koninklijke paleizen en designershops hangen. Zijn laatste ontwerp is een lamp voor de nieuwe Chanelboetiek in New York. Een grote oorbel zoals hij zelf zegt.

Begin februari zijn de deuren opengegaan van de eerste Chanel ‘Fine Jewelry’ boetiek in NYC. In opdracht van Peter Marino heeft William Brand – de oprichter van Brand van Egmond – een uniek lichtsculptuur gecreëerd.

Een heerlijk dramatisch sculptuur van zijn hand, dansend door de lucht, als opwindend, sfeerbepalend welkom voor gasten bij binnenkomst van de boetiek op 5th Avenue. Peter Marino, gerenomeerd architect voor o.a. Chanel, haalde zijn inspiratie uit het appartement van Coco Gabrielle Chanel aan de 31 Rue Cambon in Parijs, en haar grote liefde voor het verzamelen van kunst.

In een setting van hedendaagse kunst, antiek en op maat gemaakte meubels en verlichting in kleuren zwart en goud, past de Kelp in hoogglans messing intrigerend en meeslepend goed. 

De Kelp, door William als concept eerder gecreëerd, was aanleiding voor Peter Marino’s aanvraag voor een sculpturaal lichtobject. Een uniek stuk. De inspiratie was letterlijk de kelp langs de vloedlijn.

‘Het is voor mij een plezier om te zien hoe ons lichtsculptuur betoverend als een juweel tussen de sieraden van Chanel te zien is. In lijn met hoe ik werk: door emotie en karakter in mijn lichtsculpturen te leggen’ - William Brand.

Kenmerkend voor het creatieve proces van William, is het ambacht. De start vanuit ervaring of anekdote, die wordt vertaald naar creaties. Een dynamisch en experimenteel spel waarbij hij de ziel in het sculptuur legt. Emotie en karakter komen tot uiting door letterlijk met de handen te beeldhouwen, een ontwerp komt onder zijn handen tot leven. Het resultaat: een blikvanger die de aandacht verdient. 

Gebruiksvoorwerpen of toch kunst? Beide, zeg ik je; een fine jewelry.

William staat op TEFAF met een nieuw, glasgeblazen ontwerp.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #brandenvanegmond

Marlies Huisman is interieur professional. Je kunt haar freelance inhuren. Een duizendpoot op het gebied van interieur en styling. Werkend tussen driedelig corporate grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Niets is te gek, want met haar administratieve achtergrond en stylisten voorgrond, werkt ze zowel voor als achter de schermen. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven, Embu haar geadopteerde olifantje en een styling carrière. Op stoffenblog.com alles over stoffen, kleuren en materialen en op lampenblog.nl haar storytelling over lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.