lampenblog

Studio MEG. - lampenblog.nl - Jaren '70

Wat is ’t? Jaren ’70 en aardewerk?

Tijdens Design Passage in Den Haag heb ik Aart van Asseldonk en zijn prachtige lampen gezien. Mijn eerste gedachte was inderdaad jaren ’70 aardewerk. Maar dat was de sneak peak in de pop-up Passage shop (beneden). 

De eerste editie van Design Passage - Embassies of Design op de etages boven De Passage, met zijn onontdekte architecturale juweeltjes, was een succes.

De stand van Aart had prachtige voorbeelden zoals de Blended Fragments. De fascinerende zoektocht naar gelaagde constructies, gebeeldhouwde rasters en de verkenning van de kunst van het draperen, vormen, stapelen, construeren en balanceren, met schijnbaar ongelijksoortige materialen.

Maar ik vond deze The Dawn of Design mooi. Rauw met een gepolijst randje. Aart heeft de techniek met een line-up van soldeerbouten, de Weld-Robot, uitgelegd. Een evolutie als machine met een enorme ontwerp vrijheid. Vergelijk het met tekenen als oude schilders. Metaal, dus geen aardewerk. 2023, en geen jaren ’70. Roestvrij staal en brons, met een gepolijste, mat gepatineerde afwerking.

Transformatie tot harmonieuze, driedimensionale composities die conventionele percepties uitdagen. Vormgeven uit de vrije hand in een nieuw jasje; radicale innovatie en plezier.

Aart van Asseldonk, ambachtsman. Zijn vaak monumentale werk verwijst naar ambachtelijke productieprocessen en naar het industriële verleden van design. Zijn eigenzinnige producten zijn van hoge kwaliteit. Hij zet gerust de designwereld op zijn kop en herschrijft de culturele agenda.

Gaaf Aart, dank je wel voor je toelichting.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #aartvanasseldonk #crafting

Marlies Huisman is interieur professional. Je kunt haar freelance inhuren. Een duizendpoot op het gebied van interieur en styling. Werkend tussen driedelig corporate grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Niets is te gek, want met haar administratieve achtergrond en stylisten voorgrond, werkt ze zowel voor als achter de schermen. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven, Embu haar geadopteerde olifantje en een styling carrière. Op stoffenblog.com alles over stoffen, kleuren en materialen en op lampenblog.nl haar storytelling over lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.