Sculptuur

Studio MEG. - lampenblog.nl - Sculptuur

Tijdens #3daysofdesign hangt The Topan pendant van Panton als sculptuur bij &Tradition.

De meeslepende expositie - 'Under ONE ROOF' in hun huis in Kopenhagen. Met klassiekers in de pocket die teruggaan tot de jaren 1920, is de &Tradition collectie vandaag de dag een eclectische reünie van masters uit het verleden en hedendaagse ontwerpen, die zicht, geluid, geur, smaak en tastbaarheid omvat.

De innemende Topan hanglamp, in vermillion red is een icoon uit een vervlogen verleden; 1959 om precies te zijn. Ontwerper Verner Panton, een van Denemarkens invloedrijkste 20e-eeuwse meubel- en interieurvormgevers. Zijn interieurontwerpen, zijn bedoeld om vloeren, muren en plafonds + meubels, lampen, textiel en wandpanelen van emaille resp. kunststof tot een even meesterlijke als onscheidbare ruimtelijke eenheid te versmelten, legendarisch, provocerend, radicaal, geometrisch en psychedelisch. Het onderscheidende vermogen van Panton.

Verner werd belast met het architectonische en interieurontwerp van de Scandinavische tentoonstellingsruimte voor de meubelbeurs in Keulen. Omdat de vier landen - Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden - het niet eens konden worden over de te gebruiken lamp, besloot Verner er zelf een te ontwerpen, waaruit de Topan ontstond.

De naam was heel eenvoudig. Deze lamp was Verners tweede lamp en "to" is het Deense woord voor twee.

Het tweede ontwerp en de eerste in massa geproduceerde lamp - later gevolgd door de Flowerpot. Een sculpturaal silhouet dat niet alleen verlichting geeft, Topan fungeert ook als decoratief element, individueel of in clusters, en voegt doelgerichte sfeer toe aan interieurs.

Vooral het krachtige vermillion red, een versterkende, ondoorzichtige hue met een heldere, briljante tint. Wees gerust, Topan is er ook in Wit, Zwart Blauw, reflecterend Chroom, Donkergroen en de neutrale tint Grey Beige.

‘Under ONE ROOF’ was een van de highlights op dag 1 van #3daysofdesign. En tegenover het schaduwrijke Kongens Have, Koningstuin, ook wel de Rosenborg Kasteeltuinen genoemd, heerlijk voor frokost & vin.

Copenhagen, stærkt anbefalet,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #copenhagen #3daysofdesign #exterior #interior #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #fabric #color #materials #contemporary #andtradition #vernerpanton #topan #vermillion 

Marlies Huisman is interieurstylist. Niets is te gek op het gebied van interieur en styling. Je kunt haar freelance inhuren. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Uitpuilende kasten met stofjes, stapels woonboeken en woonbladen, lampen, Mosa tegels, en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging en op lampenblog.nl lees je haar lampen belevenissen.

Marlies Huisman is an interior stylist. In terms of interior and styling, everything is possible. You can hire her freelance. Working between corporate gray, she has shaped her passion for fabrics, colors and materials over the years. Bulging cupboards with fabrics, piles of living books and living magazines, lamps, Mosa tiles, and always looking for inspiration for customers and assignments. Preferably circular and sustainable. Balancing between sports, a good glass of wine, good food, family and friends, a social life and a styling career. stoffenblog.com adding a touch of fabric in art blogging and on lampenblog.nl you can read her storytelling of lamps, light and lighting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.