Licht vs biodiversiteit

Licht vs biodiversiteit

Studio MEG. - lampenblog.nl - Licht vs biodiversiteit

Uhm, wat bedoel je . . .

Wat betekent dat licht vs biodiversiteit?

Laat speelse, creatieve verbeeldingskracht zijn gang gaan en je beleeft de kenmerkende omstandigheden van diverse habitats.

Tijdens DDW in MicroLab Hall werd je door licht expositie Evolumination by Kollegi  welkom geheten. Evolumination is de presentatie hoe de vorm van een soort wordt beïnvloed door de habitat, en die oproept tot verkenning door de mens, in 144 unieke lampen. Het oproepen van een gevoel van verwondering en herkenning tegelijk.

De installatie verkent het concept van licht in relatie tot biodiversiteit en de impact van verschillende habitats op de vormen en diversiteit van wezens. Meeslepend, speels en visueel boeiende voor bezoekers/kijkers. Onderzoek d.m.v. verschillende interpretaties, analyse en de impact op onze toekomst, verandering van mensen en causale verbanden in onderlinge ruimtes: diversiteit in de natuur en in producten.

Habitats met hun effect(en) op de biodiversiteit, bevorderen een gevoel van curator- of conservatorschap jegens onze planeet. Wanneer bijvoorbeeld habitats verloren gaan, wordt de diversiteit dramatisch anders of verminderd. Digitale wetenschap en ontwerp techniek interpreteerde het licht als een oplossing.

De tentoonstelling liet zien hoe generatief ontwerp en digitale productie unieke producten mogelijk maken, of het nu gaat om individuele exemplaren of om verzamelingen daarvan. We leven in een doorslaggevend decennium, en hoe onze toekomst eruit gaat zien, wordt nú bepaald. Tijden van dreiging gaan gepaard met een opleving van overdreven expressie en uitbundigheid. Denk maar aan de roaring twenties en de renaissance. Een nieuwe vormentaal: theatraal, over the top, surrealistisch en maximalistisch, waarbij fantasie en schoonheid limitless en borderless ‘verlicht’ worden.

Kollegi, is een in Finland gevestigd creatief internationaal collectief. Kane Borg, Tina Cerpnjak, Sami Markkula, and Severi Uusitalo, ontwerpers en architecten, mondiaal denkend. Het combineren van digitale en fysieke aspecten in computationeel ontwerpen kan leiden tot innovatieve creatieve mogelijkheden.

Een superleuke invalshoek om de relatie tussen natuurlijke habitats en biodiversiteit te benadrukken.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #ddw #bnibiketour

Marlies Huisman is interieur professional. Je kunt haar freelance inhuren. Een duizendpoot op het gebied van interieur en styling. Werkend tussen driedelig corporate grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Niets is te gek, want met haar administratieve achtergrond en stylisten voorgrond, werkt ze zowel voor als achter de schermen. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven, Embu haar geadopteerde olifantje en een styling carrière. Op stoffenblog.com alles over stoffen, kleuren en materialen en op lampenblog.nl haar storytelling over lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.