lampenblog.nl

Studio MEG. - lampenblog.nl 

“We challenged ourselves to express softness with only straight lines and their combination.”

Deze uitspraak van Tani Toshiyuki geeft vorm aan het eerste lampenblog van 2024.

Tani, ontwerper en vervaardiger van unieke verlichting, is van de nieuwe generatie verlichtingsontwerpers. Ontwerpen van hedendaags design door toepassing van traditionele hout- en bamboetechnieken. Opvallend is zijn delicate gevoel voor het samenspel van licht en schaduw.

Toshiyuki houdt de traditionele ambachten in ere, met nieuwe ambachtslieden en moderne technieken. Hij is afgestudeerd aan de Kobe Design University in Japan. In zijn zuivere kunstwerken maakt hij gebruik van de traditionele Japanse kunst takesensuji. Een techniek die van oudsher gebruikt werd om insectenkooien en lantaarns te maken.

Hanglamp RON combineert fijnzinnig bamboe vlechtwerk met de zachtheid van washi-papier. Saillant detail is dat de papieren kap ondersteboven kan worden gedraaid waarmee het uiterlijk van de lamp totaal verandert.

lampenblog vond het de hoogste tijd voor een stukje filosofie na de drukte van de feestdagen. Even volledig tot rust en proberen tot een andere staat van bewustzijn te komen door je volledig focus op het hier en nu. Ik denk dat deze lamp daar prima bij bij deze mood past. Tijdloos en meditatief.

Maak er een fabelachtig wonderachtig super prachtig 2024 van,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #toshiyukitani #motarasu

Marlies Huisman is interieur professional. Je kunt haar freelance inhuren. Een duizendpoot op het gebied van interieur en styling. Werkend tussen driedelig corporate grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Niets is te gek, want met haar administratieve achtergrond en stylisten voorgrond, werkt ze zowel voor als achter de schermen. Liefst circulair en sustainable. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven, Embu haar geadopteerde olifantje en een styling carrière. Op stoffenblog.com alles over stoffen, kleuren en materialen en op lampenblog.nl haar storytelling over lampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.