Chocolade

Je kent dat wel: chocolade smelten au-bain-marie, boven warm water. Of per ongeluk een vergeten stukje in de zon, zo zonde. Maar de onderstaande anekdote werpt een humoristisch licht op chocolade smelten ūüôā

Eerlijk opgebiecht door Giovanna Castiglioni. Als kind ontdekte ze dat de Flos Taccia tafellamp uitstekend dienst kon doen voor het smelten van chocolade. De diffuser gemaakt van glas vangt voldoende hitte. Je gooit de chocolade erin, e qui het smelt vanzelf. Ik zie de chocolade mousse, witte chocolade-cheesecake met aardbeien, chocolate fudge en brioche met gesmolten chocolade al helemaal voor me. Verlicht koken. Het water loopt me in de mond. En wat dacht je van tempereren? 

Deze prachtige schets vd Taccia is van haar vader. Ter ere van de 100ste verjaardag van Achille Castiglioni presenteerde zij diverse ontwerpen en verhalen in de showroom van Flos afgelopen november. En deze grappige anekdote was daar eentje van. Chocolade a-bagno-giovanna.

Ontworpen door Achille, haar vader, en Pier Castiglioni in 1962. Taccia voorziet in indirect en gereflecteerd licht. De Mercedes onder de lampen, het symbool van succes. De voet vd lamp heeft een ontwikkeling doorgemaakt en dient als koeling vd lamp. De voet is gemaakt van gepolijst staal, de armatuur van aluminium. De grote reflector is aan de buitenkant wit poedergecoat en aan de binnenkant glanzend wit gelakt. De diffuser kan naar keuze van glas of plexiglas.

Taccia tilt je interieur naar een hoger nivo. Welke variant je ook kiest, je hebt een prachtig exemplaar, die jouw interieur laat stylen. 

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #amsterdam #interior #interiordesign #interiorstyling #styling #restyling #lifestyle #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #extravagant #chocolate #tablelamp #anecdote #achillecastiglioni #taccia #sketch #flos

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.