#repost Spelen met Licht

Gisteren naar de Opening van de expositie Spelen met Licht geweest in Galerie Pouloeuff. Op uitnodiging van Jule Cats werd ik ondergedompeld in de magische wereld vol licht, kleur, reflecties en schitteringen. Op verschillende manieren wordt met getoonde werken het thema van licht vertaald. De Galerie licht letterlijk op in deze donkere wintermaanden. 

Zo wordt er met licht geschilderd in analoge fotobeelden, bepalen de bewegingen van de bezoeker een kleurenspel en imiteert spiegelden materiaal reflecties op kabbelend water. In ander werk wordt het warme licht gecombineerd met kille materialen, zoals beton, en is lichtinval in foto’s gemanipuleerd.

Ik ben fan van de lampen van Jule. En daarom een #repost van mijn blog uit februari. Collectie Rise, geïnspireerd door de kracht van woorden, stelt Jule handgemaakte lichtkolommen samen met contrasterende materialen, zoals beton en epoxy. Uit brokstukken zijn heden en verleden met elkaar verbonden. Rise lampen vertellen letterlijk hun verhaal: puin als concept en gedachtegoed experimenteel omgezet naar een nieuw product; geïnspireerd op woningsloop binnen Nederlandse steden. In de afgelopen jaren is Jule Cats woonachtig geweest in huizen die op de nominatie stonden voor afbraak, waardoor ze ervoer hoe het is om gedwongen te moeten verhuizen. Rise is gebaseerd op de behoefte om vast te houden aan herinneringen. Soms is het moeilijk om het verleden los te laten, maar noodzakelijk om verder te gaan en uit de as te herrijzen.

Dank voor je uitnodiging Jule,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #lampenblogger #stoffenblog #naarden #interior #interiordesign #styling #restyling #lifestyle #lampen #stoffen #kleuren #materialen #licht #reflectie #contemporary #extravagant #rise #julecats #kracht #woord #herinnering #heden #verleden #lampen #beton #epoxy #galeriepouloeuff #exhibition

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.