Totem

Wie wil dit nu niet? Een langzaam roterende lichtinstallatie: Totem uit de collectie ShadeVolume van ontwerpers Merel Karhof en Marc Trotereau.

Prachtig ontwerp geïnspireerd op de klassieke lampenkap. Een vertrouwd object maar vervormd en gecombineerd naar een nieuw concept van verlichting. Van een onopgemerkt dagelijks ding naar licht 3.0. ShadeVolume onderzocht in dit project de mogelijkheid om een ​​lichtbron te vormen door er een dunne en onbeduidende huid omheen te maken. Het doel is om veelzijdige, lichtgewicht objecten te maken die licht kunnen uitbeelden.

Lampenkappen op verschillende manieren met elkaar verbonden in eindeloos veel combinaties van lampen. Totem is een mooie, kleurrijke verzameling als eye-catcher en solitair prachtig in je interieur.

Op de foto: het verlichte beeldhouwwerk draait langzaam in de ruimte en onthult de diversiteit aan vormen. Speciaal voor Brompton Design District (2017) ontwierp ShadeVolume een 4m20 hoge totem die zich in een historische Victoriaanse houten trap bevindt die de ene verdieping met de andere verbindt.

Merel eindelijk ontmoet tijdens Designkwartier. Ze trok mijn aandacht met haar techniek van tanen. Vroeger werden de katoenen visnetten, zeilen of touwen van vissers  ‘gebruind’ met taanvloeistof om rotten te voorkomen. Het looien gebeurde in een ketel. Merel heeft nieuwe toepassingen met deze techniek onderzocht. Met de tentoonstelling 'Handmade' in het 'Zuiderzeemuseum' in Enkhuizen werd deze techniek o.a. onder de aandacht gebracht. In haar werk is er een sterke nadruk op het proces. In haar op onderzoek gebaseerde manier van werken, ontwikkelt ze haar eigen tools en producten, die functioneren als 'driedimensionale schetsboeken' die haar studies visualiseren.

Leuk hè. Dank je wel voor je verhaal en de foto Merel.

Style by Meg, Marlies

@merelkarhof @marctharsil @shadevolume

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #interiordecor #styling #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #extravagant #lampenkamp #totem #licht #object #3d 

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.