Big mushrooms

Hoe een onmogelijk experiment leidde tot deze magische paddestoelen, big mushrooms. Elke Mushroom is uniek. De vorm van de glazen staander ontstaat louter door zwaartekracht en perfecte timing. Arnout Visser, ’Vorm Vinder met een voorkeur voor glas. Functioneel ontwerper die de grenzen op zoekt van autonome kunst, industriële vormgeving en experimentele wetenschap.

Visser's Big Mushrooms variëren in kleur, van koel tot warm. Sensationeel, omdat een glasblazer 15 min heeft om de klus te klaren, en dat is hard werken. Geen robot is in staat om beter te zijn dan de longen van een glasblazer. De Mushroom Lamp is tweemaal zo groot als wat als normaal wordt beschouwd. De glazen ontwerpen kwamen tot stand door middel van intensief onderzoek en experimenteren in De Bohemen. De vorm is ontstaan met behulp van antieke optische mallen. Met interessante onregelmatigheden als resultaat. 

Begin dit jaar gespot: Connecting the Dots REPRISE Enlightened Design imm cologne in Amsterdam — bij Lensvelt. 

Big mushroom zorgt voor een zonnige glimlach, Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #interiordesign #interiordecor #interieurstyling #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #glas #glasblazen #bigmushroom #bigsmile #experiment

@connectingthedots

@hanslensvelt

@arnoutvisser

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.