Elegance and free-floating

Vindt je hiervan? Elegance and free-floating uit 1950.

De beroemde Hanglamp Model 2065 ontworpen door Gino Sarfatti. Deze lamp stamt uit een periode waarin de meeste lampen van glas, porselein of metaal waren. Dit is één van de eerste kunststof hanglampen gemaakt van methacrylaat, wat later bekend is geworden onder de term plexiglas.

Het ontwerp benadrukt het innovatieve, het experimentele. De benadering door Gino Sarfatti maakt het ontwerp licht gewicht, sterker dan glas, eenvoud, elliptisch en schijnbaar gewichtloos. Elegance and free-floating.

Het armatuur is opnieuw in productie genomen in 2016 door Astep onder het Label FLOS, En nu uitgebreid met een down-light versie waarbij de bovenste schotel is afgewerkt met een zwarte soft-touch coating die geen licht doorlaat.

Astep een Deens Label met Italiaanse roots. De familie Sarfatti, grootvader Gino, vader  Riccardo en zoon Alessandro Sarfatti zijn de grondleggers van dit prachtige verlichtingsmerk. Naast beroemde klassiekers uit de jaren 50 brengen wij ook nieuwe lampen met zeer innovatieve technieken op de markt. Hun motto: streven naar de nodige beweging van een nooit eindigende reis, de reis van evolutie. In het verlengde van deze gedachte, een natuurlijke maar essentiële stap op weg naar het creëren van verbetering, meer substantieel, meer de moeite waard. 

Mogen wij van genieten.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #interieur #interiordesign #interiordecor #interieurdesign #interieurstyling #styling #interieurinspiratie #love #lifestyle #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #extravagant #classic #elegance #freefloating #ginosarfatti #astep #flos #pendant #innovative #experimental #evolution

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.