In de herkansing

In de herkansing - 8 nov alleen op Fb + IG

Niet in Milaan geweest? Dan nu in de herkansing . . .

De 50 meter lange lichtinstallatie Transito van Architectenbureau Space Encounters samen met visueel kunstenaarscollectief Children of the Light komt naar Amsterdam.

Ontworpen voor Salone del Mobile 2018 in Milaan. Transito is een architectonische structuur van 25 grote bogen, een kilometer aan ledlicht en het geluid van de glasharmonica. De installatie beslaat een 50 meter lange galerij van het Diocesane museum Milaan en neemt in zijn vorm signalen aan van de symmetrische, goed geordende structuren van het neoclassicisme in Milaan.

Door de installatie binnen te gaan, lijkt de omgeving gewichtloos te worden; het licht beweegt je voorwaarts. Geen begin of einde, want ondanks de omlijning toont de galerieruimte eindeloos. Tijd en ruimte waarnemen op de onverwachte kleuren van lichtgolven. Het ene moment voelt de installatie als een zwart gat, het volgende moment wordt je opgenomen in licht. Als je door de bogen loopt, ervaar je tijdloosheid en oneindigheid met bijbehorende geluid gecomponeerd met de glazen mondharmonica. 

Alleen met behulp van de frequenties van het visuele spectrum wordt het beeldmateriaal van de installatie omgezet in sonische materie. De benadering van Children of the Light om licht te behandelen als een element met sculpturale kwaliteiten, maakt de bogen, pilaren en de ruimte vloeibare architectuur. Doelstelling voor Space Encounters is met het tonen van Transito een verbinding tussen jongeren en cultuur te realiseren.

Te zien en te ervaren vanaf 16 november is de expositie in de hal van De School in Amsterdam. De lichtinstallatie is te zien t/m 16 januari 2019 tjdens de openingstijden van Restaurant DS (dinsdag t/m zaterdag van 18:00 tot 22:00). www.deschoolamsterdam.nl

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #lampenblogger #stoffenblog #home #amsterdam #decor #interiorinspiration #styling #restyling #lifestyle #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #extravagant #transito #spaceencounters #childrenofthelight #architectural #arch #infinity #timeandspace #sound #sonic

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.