Studio Floris Wubben staat bekend om zijn keramische werk. Met experimentele productiemethoden creëert hij de karakteristieke vormen die zijn ontwerpen nationaal en internationaal populair maken. Van porseleinen bekers met een door verhitting gebarsten bovenlaag tot vazen van steengoed met een speels reliëf. De natuur is een terugkerend element in het werk. En zelfontworpen machines zijn een belangrijk onderdeel van het creatieve proces. 

Deze lampen zijn echter ontworpen van het materiaal HI-MACS. Voor dit project onderzocht Floris Wubben het materiaal - een combinatie van mineralen en acryl, ook wel bekend als Solid Surface  - dat leidde tot een verzameling hangende verlichtingsobjecten: Crystal Shift. 

Crystal Shift is ontwikkeld in samenwerking met Baars & Bloemhoff en werd voor het eerst tentoongesteld vorig jaar tijdens Dutch Design Week in Broeinest Eindhoven onder de noemer Transitions III.

Tijdens het onderzoekproces ontdekte Wubben dat hij de materie uit elkaar kon scheuren na het te hebben verwarmd met een zelf ontwikkeld verwarmingstoestel. Dit brengt de kern naar de oppervlakte, waardoor de verlichtingsobjecten een organisch en ruw karakter krijgen. De geïntegreerde LED-strips versterken de eigenschappen van het doorschijnende materiaal. "Lampen zijn irritant: je moet iets met het snoer en je moet nadenken over de lichtbron. Wil je led, of toch een halogeenlamp? En ik kom altijd wel een keer onder stroom te staan." Aldus Wubben.

Mooie sculpturale lampen, een bijna floating object. 

Alvast een weekend Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #interieur #interieurdesign #interieurontwerp #styling #interieurinspiratie #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #sculptuur #maakproces #influenceofthedesigner

@floriswubben

photo made by Floor Knaapen

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.