Ingo Maurer Bellissima Luzy

Wat begon als een grap eindigde in de tentoonstelling met nieuwe objecten, "Between Humor and Serious Creation” van Ingo Maurer. De humor van Ingo Maurer, de lichtontwerper, die de wereld stormenderhand heeft veroverd met zijn grillige en soms volkomen oneerbiedige ontwerpen. Doel is de ideeën die achter iconische ontwerpen schuilgaan in de schijnwerpers te plaatsen. 

De bijna belachelijke "Bellissima Luzy" -serie lampen, gemaakt van plastic handschoenen met frosted bollen aan de vingertoppen. Geen enkele lineaire redenering - waarom wel. Gewoon de lol en belijning inzien van blauw gekleurd door het overmatige gebruik van blauwe kleurstof handschoenen, die aan het eind van elke dag in de studio worden opgehangen om te drogen.

De tentoonstelling heeft meerdere ontwerpen van gelijkgestemden. 

Zoals Blow Me Up, de opblaasbare lampen van Theo Möller, aan de ene kant voorzien van sensor-gemonteerde LED-strips en aan de andere kant van een reflecterend oppervlak. Of Axel Schmid's Koyoo is een kleine, draagbare lamp met een rond blad papier dat zo'n 30 cm erboven zweeft. Het licht van de lamp wordt door het papier gereflecteerd, waardoor het lijkt alsof het gloeit.

Deze objecten zijn mooi, fascinerend en inspirerend, niet alleen omdat ze 'eigenzinnig' zijn of omdat ze geen betekenis hebben. Feit is dat ze dat wel zijn. Ze vertegenwoordigen die kleine grillen en fantasieen die de meesten van ons elke dag in ons leven ervaren, maar afwijzen of verwarren met oneerlijkheid.

Life is a beauty, isn’t? Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #interieurdesign #styling #interiorwarrior #lampen #weekendvibe #stoffen #kleuren #materialen #functioneel #humor #eigentijds #lifeisabeauty #fascinatie #inspiratie @ingomaurer

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.