God is in the details

Ik volg Alex en zijn prachtige lampen al een tijdje. Op zijn uitnodiging had ik tijdens Object a meet ’n greet over zijn lichtobjecten. Heel gaaf, want inderdaad God is in the details.

Alex Groot Jebbink is interieurarchitect met een achtergrond als werktuigbouwkundige en interieur- en meubelontwerper. Ik ben helemaal super fan van No. 41 Angles. In levende lijve is tie nog mooier. Een indrukwekkend exemplaar met veel diepte, waarbij een enkele lichtbron ongewone en poëtische schaduwen op de omgeving werpt.

No.41 Angles is een ontwerp dat uitgaat uit van de kracht van de herhaling. Er is gezocht naar een manier om dezelfde vorm zo te verbinden dat er iets nieuws ontstaat. Een ontwerp waarin het geheel meer is dan de som der delen. Een ontwerp dat een schijnbare eenvoud uitstraalt, maar ook direct de vraag oproept: ‘hoe zit dit eigenlijk in elkaar?’ Angles bestaat uit een groot aantal rechthoeken die met dezelfde vakwerkverbindingen met elkaar zijn verbonden. Zonder lijm, duurzaam en maatvast MDF en de precisie van lasercut-technologie.

Spelen en ontwerpen met lego en nauwkeurige modelbouw vormden de basis voor zijn design. Op zijn bucketlist stonden een paar interessante dingen zoals ‘Milaan doen’ met een goed ontwerp op de Salone del Mobile staan. Maar ook lichtontwerpen, met een stijl die gewoon is voor interieurarchitectuur. Een eenvoudige vorm met de kracht van herhaling.

De stijl van de Alex is te vinden in zijn lampen. No-nonsense, met een persoonlijke statement. Een soort mini-architectuur. Mooie raakvlakken over opvoeding, met je passie bezig zijn, fotografen die ’s nachts werken en niet flierefluiten. Een grappig mini interview midden tussen zijn lampen, met een eigen karakter en duidelijke, eenvoudige vormen. Bescheidenheid, gecombineerd met aandacht voor detail, staat voor perfectie. 

Dank je Alex, Style by Meg, Marlies

P.S. Alex, dat kopje koffie even een raincheck? Kunnen we t gelijk hebben over Mies van der Rohe 😉

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #objectrotterdam #design #architecture #craft #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #hakabuilding #a_lex #alexgrootjebbink #hetlichtlab #dutch #lighting #angles #no41 #illumination #optical #illusion #mdf #laser

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.