Grand master of lighting

Grand master of lighting

Svend Aage Holm-Sørensen schetste overal op: enveloppen, theaterprogramma's, zelfs tramkaartjes. Soms bleef het bij schetsen en ideeën, en soms bracht hij zijn tekeningen tot leven in de vorm van lampen. 

Dankzij een combinatie van verbeeldingskracht, talent en visie, speelde Svend Aage Holm-Sørensen een belangrijke rol in het Deense lampenontwerp. Vanaf de jaren 1950 nam hij het voortouw in de wereld van moderne verlichting tijdens de hoogtijdagen van het Deense meubeldesign. 

Als gediplomeerde ornamentele metaalbewerker, beschikte hij over een experimenteel, maar uitgebalanceerd materiaalbegrip. Hij creëerde innovatieve lampen van hoge kwaliteit met een internationale, maar toch Scandinavische uitstraling. In overleg met de familie van Svend Aage Holm-Sørensen houdt Warm Nordic de nalatenschap van deze grote verlichtingsontwerper in stand. Regelmatig zullen wij meer iconische lamp-ontwerpen van House of Svend Aage Holm-Sørensen lanceren.

Dit vintage ontwerp is de raketvormige staande tripod vloerlamp; ontworpen in de jaren 1950. Het frame, een drie voet, is gemaakt van teak en messing. Het binnenste glas is opaal hand-geblazen en de buitenste kap in blauw hand-geblazen glas.

1950s, 1960s and 70s: the grand master of lighting Svend Aage Holm-Sørensen.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #denmark #interior #interiordesign #interiorinspiration #styling #restyling #lampdesign #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #svendaageholmsørensen #grandmaster #lighting #inspiration #experimental #innovative #quality #nordiclook #warmnordic

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.