Prop lamp

Tijdens DDW bij Joost and Kiki heb ik deze Prop lamp gefotografeerd. Het warme, vlammende rood in combinatie met het gevouwen koper op notenhout.

Hoe vaak gooi je papier weg. Een velletje, een verkeerde afdruk, een gekke schets, een notitie of doodle. Meestal als prop papier. Gaat automatisch; gooit lekker. De vormen van een prop, een papieren bal zijn mooi, willekeurig en verrassend spontaan.

Nuttigheid niet als uitgangspunt, maar fascinatie voor vorm, onderzoek hoe het object er oorspronkelijk uitzag. En hiermee een nieuwe ontwerp maken, een nieuwe interpretatie van het object.

Inspiratie door opruimen en organiseren. De Prop lamps van Joost van Bleiswijk. Door de schaal en het materiaal te veranderen overstijgen deze paperballs afval en worden esthetische constructieve elementen. Unique pieces, handgemaakte koperen XL proppen.

In het Engels bestaat geen goede vertalen voor een papieren bal, dus werd het Nederlandse ‘prop’ gebruikt.

Vakmanschap en traditionele technieken zijn belangrijk voor Joost van Bleiswijk. Hij kiest ervoor om niet alleen te werken met duurzame materialen, maar ook met producten die een eeuwigdurend en tijdloos imago hebben.

XL unique pieces, Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #eindhoven #interior #design #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #lifestyle #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #kikiandjoost #projectjoost #planb #ddw #proplamps #copper #walnutwood #paperballs #random #surprising #spontanious #esthetic #constructive #elements

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.