Sunlight

De Sunlight is letterlijk een zonnetje. De wandlampen zijn gemaakt van een messing paneel (achter) en een aluminium rasterplaat (voor). Een betoverend lichteffect met twee afzonderlijk in elkaar grijpende LED-strips.

Door de combinatie van de materialen en de 2 LED bronnen die apart van elkaar te dimmen zijn ontstaat een haast magisch licht effect. De reflecterende eigenschap van het messing in combinatie met het gebruiken van de "warme" feel van het materiaal voelt het daadwerkelijk alsof je het licht van de zon binnenhaalt, waar de inspiratie ook vandaan gekomen is. Het lichteffect is net als de zon altijd anders, en spreekt direct aan op het gevoel van de gebruiker. Sunlight is dan ook eerder een beleving, een sfeermaker, dan een functionele lamp.

Een minimalistische vorm en de constructie gaan hand in hand in de ontwerpen van Alexandra Izeboud. Haar zoektocht gaat door tot beide elementen samenkomen tot een visueel aantrekkelijk geheel. 

Alexandra ontwerpt interieurs en meubels met een hedendaags, modern handschrift. Een strakke en functionele vormgeving en goede combinatie van kwalitatieve en esthetische materialen zorgen ervoor dat de basis van het interieur goed is en van daaruit verder uitgebouwd kan worden. 

Net zoals in de mode is interieur een smaakgevoelig onderwerp. Alexandra helpt u deze koers te bepalen waar alle wensen op een harmonieuze manier samenkomen tot een aantrekkelijk eindresultaat. Natuur, en een natuurlijke beleving, lichtinval, indelingen en akoestiek spelen een belangrijke rol in het ontwerp proces. Een ruimte moet prettig aanvoelen voor alle zintuigen.

Deze fascinerende lampen tijdens Object gezien. Sunlight gevoeld, want de lamp kan uitgevoerd worden in 2 soorten besturingssystemen, de 1 werkt met capacitieve sensoren die verwerkt zijn in de bevestigingsknopjes aan de voorzijde van de lamp, de ene sensor bestuurd de binnenring van licht, de tweede sensor bestuurd de buitenring van licht. De zachte aanraking, en zelfs met enige afstand van je vinger tot de lamp; dus directe interactie tussen het licht en de gebruiker. In het andere soort besturingssysteem is de lamp verbonden aan een computer, waarin het licht effect voorgeprogrammeerd wordt. Dit is vooral interessant als de verlichting als "licht-kunstwerk" toegepast wordt, een solitaire eyecatcher, of als een groep van Sunlights waarin de lampen samen in beweging komen. Neem van mij aan: een betoverend kunstwerk voor diverse toepassingen.

Dank je wel Alexandra voor jouw toelichting en inspiratie. En ik zie dat ze in mijn favoriete gallery worden verkocht, helemaal super.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #interiordesign #interiorstyling #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #oode #alexandraizeboud #sunlight #object2020 #sunset #lighting #lightingdesign #glamorous

Photocredit: Roemer Linkers

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.