Wishlist

Ik heb een enorme wishlist van lampen en verlichting waar ik over wil bloggen. Ik kom veel inspiratie tegen, dus deze lijst wordt steeds langer en langer. Dan vraag je natuurlijk, waarom zie ik daar niets van terug op lampenblog.nl

Tijd is een factor, maar ook een mooi verhaal, een goede anekdote, een aanvulling door de ontwerper, toestemming voor het gebruik van een foto. Een vraag die tussendoor komt, een andere invalshoek en zelfs een lamp die om aandacht schreeuwt.

Even een snelle top vind ik best lastig; er zijn r zoveel . . . maar vooruit een paar prachtige exemplaren:

Nappe by Marco Zito voor Masiero; 

door de tassels lijken ze een beetje op Calliope van Marcel Wanders

Urban Lighting by Frederik Molenschot 

Private Lamp II vloerlamp van Franz West voor Meta Memphis 

Serpente van Elio Martinelli; 

met een kleine verwijzing naar Kaiser Idell van Christian Dell

De aller- allermooiste van dit moment vind ik de kaars. Komt door kerst, feest vh licht, familiefeest, de tijd vh jaar, midwinter en de kou werkt hier zeker aan mee. En zeg nou zelf, hoeveel magie en nostalgie brengt een kaars. Afgezien van religie en spiritualiteit worden kaarsen sinds mensenheugenis al gebruikt. De symboliek van licht en donker, dag en nacht, het paradoxale. 

Kerst en einde jaar is voor iedereen anders. De één is bezig met bezinning, de ander zit midden in de ratrace, sommigen hebben moeite met deze dagen, anderen genieten van vrije tijd. Een bijzondere tijd vol gezelligheid en waardering voor de liefde om ons heen. Laten we open staan voor iedereen, medemenselijk en hartverwarmend. lampenblog.nl blogt een lichtje op de kortste dag vh jaar. Fijne feestdagen.

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #blogger #stoffenblog #home #myhome #hoorn #interior #homestyle #homedecor #decor #christmasdecoration #interiorstyling #interiorinspiration #styling #restyling #lifestyle #lampen #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #xmas #kerst #candle #light #wishlist #medemenselijk #heartwarmly #love #happyholidays #merrychristmas #natuurlijkdaglicht

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.