Zonder fratsen zonder body

Zonder fratsen zonder body

Outline vloerlamp is een archetype lamp zonder fratsen en zonder body. Lekker minimalistisch, past in elke interieur, nietwaar.

Outline is een stoere serie van lampen en klokken die met name te herkennen is aan het minimalistische silhouet. Uitgangspunt: de gestileerde vertaling van de archetypische lamp en klok. Teruggebracht tot de essentie in een herkenbare vorm. Wat je overhoudt is de contour, en verwijst gelijk naar de naam Outline. 

Nederlands ontwerp door Peter van de Water voor Gispen. En niet alleen de lamp is minimalistisch, maar tevens is het armatuur een toonbeeld van minimaal materiaalgebruik. 100% recyclebaar staal en vervaardigd in de CO-neutrale Gispen fabriek.

Alle ontwerpen van Peter van de Water zijn gebaseerd op één sterk idee. Van deze ideeën wordt een herkenbaar, soms iconisch ontwerp gemaakt. De zoektocht van idee naar design heeft esthetiek, functie en constructie als basis. Ontwerpen moeten eigentijds zijn, maar moeten ook een tijdloze kwaliteit hebben. Bij elk nieuw ontwerp is het doel om een product te ontwerpen dat lang meegaat.

Zijn mantra: blijf focussen op wat we kunnen doen, in plaats van wat we niet kunnen. Progressief, opportunistisch, maar vooral, doe iets. Avontuurlijk, op zoek naar nieuwe oplossingen, nieuwe technieken ontdekken, een bewustwording van de gevolgen van de keuzes die je maakt, een leer proces. Duurzame ontwerpen moeten ook wenselijk zijn, en altijd in samenspraak met de opdrachtgevende partij. De "nieuwe norm”: Blijf steeds duurzamer werken, ontwerpen en produceren. Gewoon één van de nieuwe eisen, naast esthetiek, functie & constructie.

Bijzondere eenvoud,

Style by Meg, Marlies

#studiomeg #stylebymeg #lampenblog #stoffenblog #amsterdam #interior #interiordesign #inspiration #styling #restyling #stoffen #kleuren #materialen #contemporary #functioneel #minimalistisch #staal #gispen #outline #petervandewater

Marlies Huisman is interieurstylist. Werkend tussen driedelig grijs heeft ze haar passie voor stoffen, kleuren en materialen jarenlang vormgegeven. Ze is verliefd op haar mooie dijkhuis en altijd op zoek naar inspiratie voor klanten en opdrachten. Balancerend tussen sport, een goed glas wijn, lekker eten, gezin en familie, een sociaal leven en een styling carrière. Hier lees je haar lampen belevenissen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.